Станимир Стоилов категоричен кой трябва да взима решенията в Левски, готов е да разкрие кой колко дългове е натрупал


Станимир Стоилов категоричен кой трябва да взима решенията в Левски, готов е да разкрие кой колко дългове е натрупал
Снимка: БГНЕС

3172 0

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, заяви, че предстоящият двубой с Лудогорец е подходящият момент, в който тимът му да излезе от негативната серия. "Сините" нямат победа във вече 10 двубоя, като последната такава бе октомври месец. Освен това коментира и затруднената финансова ситуация в клуба, задълженията към НАП, както и пресконфернцията на изпълнителни директор - Ивайло Ивков. На нея той сподели, че няма пълно разбирателство с ръководните фигури на "Герена".

Без място за повече оправдания

"Ще играем на добър терен, а срещу нас ще има отличен противник. Удобен момент е да покажем нивото и качествата, които имаме. Важно е да намерим игрови ритъм, защото Лудогорец със сигурност е в по-добър заради двата мача срещу Андерлехт, в които играха на много добро ниво. За нас това е възможност да излезем от негативната серия и негативното игрово поведение. Вече не можем да се оправдаваме с терена и трябва да покажем добра игра", заяви Стоилов.

Кои играчи ще са на разположение за двубоя?

"Всички са здрави и тренират с отбора. Имаме конкуренция на някои позиции и трябва да решим кой ще започне. Като група за първи път от началото на сезона нямаме контузени или наказани, с изключение на Асен Митков", допълни той. Новото попълнение Джавад Ел Джeмили също ще може да вземе участие.

Кой трябва да взима решенията в Левски и как ще се овладее финансовата ситуация?

"По принцип Левски, както винаги, трябва да се управлява тука в тунела от треньора и в кабинета на изпълнителния директор да се взимат решенията и под зоркия поглед на органите да се взимат важните решения след съответните дискусии. Дълги години Левски страдаше, защото не се слугуваше на интереса на клуба. Трябва да спорим с всяко решение, което не е добро за Левски. Имаше различие, когато се взимат решения“, коментира Станимир Стоилов.

Мъри е категоричен, че при по-мащабна кампания към феновете от клуба ще се справят и с тези финансови проблеми. Според него отново привържениците може да изиграят ключова роля. "Ще имам сили да се справям, докато хората имат сили да помагат на Левски. Аз също съм фен на Левски и ще се справям, докато всички ние феновете помагаме на Левски да се спаси. Много бързо дойде отказът от „Юнайтед Груп“ и трябва да се търси бързо решение.

"Заедно трябва да излезем и да кажем цялата истина. Да се каже кой и какви дългове е направил през годините. За мен всичко останало е прибързано. Аз вече се уморих. Ако други хора не го направят, аз ще свърша това, макар и да не е в моите задължения. Когато обявим всички, които са вкарали Левски в дълговете, тогава ще внеса сума в сметката на Левски за НАП. Левски имаше при нашето идване три варианта. Първият – да намерим няколко спонсори, вторият беше да търсим нови инвеститори. При пропадането на тези идеи – третият вариант беше да продаваме играчи. Ситуацията бе под друг вариант, а именно да се търсят нови инвеститори. Трябва да се мисли изцяло как ще се изчистят задълженията към НАП, защото постоянно си говорим нещо, а ангажиментите, които Левски има към държавата са наистина големи". Въпреки всички проблеми в Левски продължават да мисля за подсилване на състава, като последното желано попълнение е от Пирин - Чебрайлс Макрецкис, но трансферът му няма как да стане тази зима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички