"Напълно непредсказуем" - Георги Дерменджиев сподели очакванията си за сблъсъка Левски - Лудогорец


"Напълно непредсказуем" - Георги Дерменджиев сподели очакванията си за сблъсъка Левски - Лудогорец
Снимка: Facebook: ПФК Левски

7939 0

Бившият старши треньор на Левски и Лудогорец - Георги Дерменджиев, заяви, че очаква двата тима да изиграят тактически мач в днешния 28 февруари, в който "сините" приемат "орлите" на "Герена" от 17:45 часа.

"Мисля, че срещата е изключително важна и за двата отбора. Очаквам една добра атмосфера по трибуните. Предполагам, че ще има много привърженици. Пред пълен стадион се играе по-различно. Предразполагат за по-атрактивен футбол. Очаквам срещата да бъде тактическа. И двата тима имат потенциал да се изиграе един много добър мач. Мисля, че ще бъдат пределно мотивирани, предвид състоянието си", обясни Дерменджиев в интервю за "Мач Телеграф".

"За Лудогорец това ще бъде един от т.н. шампионски мачове (б.р. двубой, който си длъжен да спечелиш). Въпреки, че има още доста срещи до края. Левски пък ще иска да излезе от тази ситуация, в която се намира и на собствен терен да постигне първа победа от 10 мача".

На въпрос дали Левски може да сложи край на негативната серия точно срещу Лудогорец, 68-годишният специалист отговори:

"Разбира се, този мач е напълно непредсказуем. Лудогорец заради международните срещи, които изигра, се намира в малко по-добра игрова форма. Но мачовете със "сините" не могат да бъдат предсказани именно на тази база. В Левски ще имат мотивацията да се докажат срещу силен съперник и то пред собствената си публика. Трябва да излязат от ситуацията, в която се намират в момента".

Бившият наставник на 26-кратните шампиони на България бе запитан и дали провала на сделката с "Юнайтед Груп" ще се отрази на самите футболисти: "Не мисля. Това не би трябвало да влие по някакъв начин на играчите. Не е техен личен проблем, а на клуба. Това вероятно засяга техните интереси, но те трябва да са концентрирани върху онова, което ще трябва да покажат на терена. Това е важното", посъветва той, а за финал бе категоричен, че Станимир Стоилов не носи вина за моментното състояние на тима:

"Не! Левски имат един изключително добър треньор, който е много предан на клуба. Той живее с каузата на тима и иска много този отбор да просперира. Стоилов е човекът, който обедини феновете. Затова само адмирации. Както за него, така и за феновете на Левски. Просто във футбола има такива моменти. Изисква се трезва мисъл и търпение. А те го показват, че имат търпение", завърши Дерменджиев, който работеше на "Герена" през 2019 година, а преди това, между 2011-а и 2017-а, се изявяваше на "Хюверма Арена".

ОЩЕ:

Последният нов в Лудогорец без картотека - пропуска мача с Левски

Левски - Лудогорец по ТВ: Къде да гледаме мача от 21-вия кръг на Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички