Левски продава Ейолфсон през лятото, за да върже бюджета


Левски продава Ейолфсон през лятото, за да върже бюджета

2918 0

Ръководството на Левски ще направи опит да върже бюджета през лятото с продажбата на Холмар Ейолфсон. Централният защитник прави отлична кампания и интерес към него не липсва. Исландският национал още през зимата попадна в полезрението на няколко английски клуба, които продължават да го следят, сред тях бе и елитният Борнемут. Очакваше се този тим да действа в края на трансферния пазар и да изпрати оферта за правата му, но това така и не се случи.

В момента Ейолфсон е най-скъпоплатеният играч на "сините". С негова продажба не само ще бъде вързана част от бюджета за следващата кампания, но ще падне и голяма тежест от перото "месечни възнаграждения" в клуба. По договор, подписан от предишното ръководство на клуба, той получава заплата от над 30 000 евро. Трябва обаче да се отбележи, че Холмар е стабилен, играе на добро ниво и не допуска спадове в представянето си. През пролетта е най-силният футболист на "сините", пише "Тема спорт".

Трябва да се отбележи, че исландецът е най-скъпият играч на "сините" според Transfermarkt. Актуалната му цена е 2 милиона евро. На второ място е друг чужденец - Хали Тиам (1,8 млн.), а на същата сума е оценен и Паулиньо.

През лятото на "Герена" ще трябва да взимат тежки решения и всичко ще зависи от това дали на хоризонта ще се появи нов солиден спонсор. Или пък на сцената ще излезе бизнесмен, който да придобие мажоритарния пакет акции на клуба. За момента няма такъв, а над 80% от дяловете на клуба продължават да са в Георги Попов, който заедно с боса Васил Божков е в ОАЕ, а прокуратурата иска екстрадицията им у нас. Междувременно, стана ясно, че пандемията от коронавирус е провалила спонсорски договор за "сините". Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама