Павел Колев: Какво се случва с клуб без приходи, но с разходи и играчите трябва ли да получават заплати?


Павел Колев: Какво се случва с клуб без приходи, но с разходи и играчите трябва ли да получават заплати?
Снимка: БГНЕС

3317 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев изрази интересно мнение и зададе ключови въпроси във фейсбук, цитиран от "Новспорт". Той запита какво ще се случи с клуб, който два месеца няма да има приходи, но ще има разходи, както и дали играчите трябва да взимат заплати без да играят и да тренират. Публикуваме цялото съобщение без редакция:

"ЕВРО 2020 трябваше да генерира за УЕФА приходи от около 2,2 млрд. евро.

Организационни разходи – 700 млн. евро

Награден фонд – 371 млн. за 24 страни-финалисти

Компенсации за клубовете с национали – 200 млн.

Солидарност за 55 федерации – 775 млн.

Сами преценете колко е вярна информацията, че УЕФА щяла да иска от клубовете 300 млн. заради отлагането на европейското.

Всъщност, това, което ще стане днес, е, че УЕФА ще се опита да разпредели калкулирания скок в разходите заради отлагането на ЕВРО 2020 (около 300 млн.) между себе си, федерациите и клубовете.

Първенството ще бъде отложено за 2021, което ще означава преместване на европейското за младежи до 21 г., както и две първенства на ФИФА, планирани за 2021 г.:

1. Световното за жени;

2. Световното клубно първенство (златната мина на Инфантино, която трябваше да тръгне в Китай догодина и да засенчи Шампионска лига);

Повечето федерации искат доиграване на националните първенства до края юни – началото на юли 2020 г. Клубовете – също, а това устройва УЕФА, защото ще може да приключи с Шампионска лига и Лига Европа. За да се случи това, първенствата и турнирите трябва да се подновят най-късно между 10 и 15 май. Никой в момента не знае дали това ще е възможно.

И още няколко въпроса, на които никой няма отговор в момента:

1. Какво се случва с клубовете, които два месеца няма да имат приходи, но ще имат разходи? Дори и при подновяване на първенствата, вероятно мачовете ще се играят при закрити врата, което значи – без ticketing.

2. Играчите трябва ли да получават заплати, ако не играят мачове и не тренират?

3. Ще могат ли футболисти с изтичащи на 30 юни договори (у нас указанието на БФС е да се подписват договори до 10 юни) да играят за клубовете си след тази дата?

И още куп въпроси, на които ще се търсят отговори в конферентните разговори на УЕФА с EPFL, ECA, FIFPro, след което и с 55 национални асоциации".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички