Левски изпусна тотален разгром над Дунав, но отново е на 4 точки зад Лудогорец


Левски изпусна тотален разгром над Дунав, но отново е на 4 точки зад Лудогорец
Снимка: Оф. сайт на Левски

6608 0

Опитващият се със зъби и нокти да догони Лудогорец тим на Левски се завърна на 2-ото място в българската Първа лига. "Сините" сториха това след пестелив успех с 2:0 над Дунав (Русе) у дома, който обаче беше белязан и от ужасно решение на реферската бригада.

Първият гол в срещата падна в 15', когато Миланов центрира за Алар в наказателното поле, а Макенджиев не успя да улови топката и си отбеляза комичен автогол с глава. Повторенията обаче показаха ясно, че Алар е в засада, а и избутва с ръка вратаря на гостите.

Само няколко минути по-късно и Ейолфсон се разписа с глава, като Макенджиев не се намеси по най-добрия начин. Освен двете попадения играчите на Петър Хубчев удариха 4 пъти гредите на вратата на Дунав, докато стражът на гостите се отчете с 5-6 изумителни спасявания, с които опази вратата си от нови голове.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12' Левски получи първата си отлична възможност да отбележи. Изненадващият изпълнител на корнери Дени Алар центрира отлично в пеналтерията, където Ейолфсон стреля с глава, но гредата спря топката от това да влезе във вратата. 30 секунди по-късно и Паулиньо пробва удар, но не беше точен.

В 15' Левски успя да поведе по много куриозен, а също така и спорен начин. Живко Миланов центрира в наказателното поле, където Дени Алар скочи високо срещу Благой Макенджиев. Вратарят, разбира се, скочи по-високо, но топката се размина с ръцете му, удари го по главата и влетя в мрежата. Дали имаше нарушение на нападателя срещу стража остава спорно, но със сигурност взетият под наем играч беше в засада при подаването на Миланов и беше в активна позиция.

В 23' резултатът беше удвоен след нови ужасни действия в защита на Дунав. При центриране от корнер на Миланов трима футболисти на гостите бяха надиграни във въздуха от Ейолфсон, който с лек, но прехвърлящ удар вкара го след не особено умела намеса на вратаря - 2:0.

Само 3 минути след попадението Дени Алар блесна с чудесен пас с пета към Мазурек пред дъгата, а плеймейкърът не се посвени да стреля с десния крак. Топката беше извън възможностите на Макенджиев, който се оказа прехвърлен, но кълбото срещна напречния стълб - красиво, но безрезултатно положение. 

5 минути преди края на полувремето австрийският нападател на Левски направи непростим пропуск. Той беше изведен от Хали Тиам сам срещу вратаря, но стреля с по-слабия си десен крак и прати топката в аут - 2:0 до почивката. В добавеното време "сините" имаха още едно положение, но този път страничният стълб спаси вратата на гостите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" определено подцениха втората част на мача и позволиха на Дунав да създаде няколко много интересни ситуации пред вратата на Миятович. Още в 46' от неудобна позиция Ахмедов опита много интересен удар, с който успя да прехвърли вратаря на домакините, но топката не попадна в очертанията на вратата.

В следващите 10 минути се стигна и до няколко добри центрирания в наказателното поле на Левски, но Ахмедов не беше точен, стреляйки с глава. Столичани от своя страна загубиха изцяло халфовата линия и до 70-ата минута рядко успяваха да атакуват успешно.

В 73' все пак и домакините организираха нещо интересно, след като Станислав Иванов беше намерен по дясното крило, навърза двама защитници и подаде към резервата Петков, който обаче беше добре блокиран от бранител в бяло.

10 минути по-късно Левски направи най-сериозния си пропуск през второт полувреме. Иванов беше изведен отново по дясното крило, напредна в наказателното поле и стреля, но Макенджиев успя да отрази удара. Крилото обаче стигна пръв до топката и веднага стреля, но защитник изби на метър от голлинията. Топката пак остана в играч на Левски, като този пък Алар стреля, но удари напречната греда.

В 87' още една ситуация беше пропиляна от домакините, след като Иванов пусна остър пас в наказателното поле, но ударът на Райнов беше твърде лек. 2 минути по-късно Петков стреля отдалеч и Макенджиев успя да отрази, а след това успешно се намеси и при добавката на Станислав Иванов. Паулиньо също получи шанс да се разпише, но прати топката в аут от отлична позиция.

Стартови състави

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, рейш, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Райнов, Паулиньо, Мазурек, Иванов, Алар
ДУНАВ: Макенджиев, исаевски, Милчев, Ковачев, Николов, Костадинов, Димов, Лазаров, Щерев, Христов, Ахмедов

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, рейш, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Райнов, Паулиньо, Мазурек, Иванов, Алар

ДУНАВ: Макенджиев, исаевски, Милчев, Ковачев, Николов, Костадинов, Димов, Лазаров, Щерев, Христов, Ахмедов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски влиза в срещата като абсолютен фаворит и отбор, който е загубил само два мача от началото на сезона - срещу Лудогорец (2:0 в Разград) и Берое (1:3 у дома). "Сините" преодоляха поражението от шампиона с трудно изкован успех срещу Арда у дома, но в чевъртък вечер феновете ще очакват задължителна и лесна победа срещу един от слабите отбори в родния шампионат.

Дунав записа първата си победа в Първа лига от август насам срещу Арда преди десетина дни, което е и единственият успех на русенци като гост до момента.

До момента в историята си Дунав има едва 6 победи над Левски, а в последните 7 мача столичани имат 7 победи при голова разлика 18:2. Двата тима вече играха веднъж през сезона, като в кръг №1 "сините" разбиха тима от Русе с 4:1.

Очаквайте стартовите състави към 17:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички