Бивш играч на Левски: Не съм забелязал расизъм в България


Бивш играч на Левски: Не съм забелязал расизъм в България
Снимка: БГНЕС

2194 0

Бившият атакуващ футболист на Левски - Жерсон Кабрал, говори по нашумялата тема за расизъм в България. Той призна, че не е ставал жертва на подобни злодеяния по време на престоя си у нас.

"Страните от Източния блок, със сигурност, имат определена "слава" в този смисъл. Както навсякъде - в началото нещата са сиви и хората не са особено приятни, но после се променят. Когато ги опознаеш виждаш истинската им същност. Точно там, лично аз не съм забелязал много расизъм. Не са ме наричали с някакви имена и не са ми подвиквали обиди на расова основа от трибуните" - започна Кабрал.

"В последния си сезон с Левски се представих на добро ниво - имах 10 гола и 8 асистенции. В тези страни, когато се представяш така, определено статута ти се променя. Гледаха на мен по различен, по-добър начин. Моята приятелка и децата ми също се насладиха на периода в България. Изпитваме уважение към страната" - продължи той пред холандското издание ad.nl.

Единственият случай, в който е имало проява, засягаща расизъм, е бил в едно дерби срещу ЦСКА, но 28-годишният футболист смята, че е нямало нищо лично, а просто зарядът на двубоя е по-необикновен. Той самият е говорил по темата с друг тъмнокож състезател в нашата страна - Джоди Лукоки, който е част от Лудогорец.

"Говорих с Лукоки. Инцидентът на България - Англия се отрази на всеки тъмнокож в страната. Ако човек като Христо Стоичков говори, то това е нещо голямо. Той самият е много голям. Думите му се чуха. Расизмът е ужасен, но, за съжаление, винаги ще го има. Хубаво е, че играчи като Рахим Стърлинг говорят публично. Те имат огромно влияние в социалните мрежи" - завърши Кабрал.

Междувременно, стана ясно, че играч на Левски може да поеме към Гърция, след като е желан от два елитни клуба в южната ни съседка. Вижте за кой футболист става въпрос, както и повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички