Левски и Лудогорец със сериозни проблеми преди дербито от Първа лига


Левски и Лудогорец със сериозни проблеми преди дербито от Първа лига
Снимка: Официален сайт на Левски

1867 0

Лудогорец срещу Левски е дербито на 11-ия кръг в българската Първа лига. Предвид тежката ситуацията в "синия" клуб обаче, зарядът в този двубой сякаш не е толкова голям, колкото сме свикнали. И все пак - победа над шампиона и хегемон у нас в последните години може да вдъхне сериозна увереност на Левски.

Временният старши треньор Живко Миланов обаче има сериозни кадрови проблеми. Освен дълготрайно контузените Борислав и Радослав Цоневи, разжалваният Илия Юруков , който бе гласен за титуляр, пропуска мача с разградчани заради проблеми с аддукторите.

Един от най-ценните играчи на "сините" (макар и в последно време да не се намира в никак добра форма) в лицето на бразилеца Паулиньо също е с травма и ще отсъства. Той получи своята контузия при загубата от Черно море с 1:2 в последния кръг.

Трябва да се отбележи, че Лудогорец също има немалко проблеми в състава си, но огромната широчина, с която "орлите" разполагат, сякаш ще намали до минимум ефекта от липсващите. Защитникът Драгош Григоре и нападателят Клаудиу Кешерю имат травми, които ще ги извадят от игра за по-дълго от очакваното.

Бившият атакуващ футболист на ЦСКА Кирил Десподов също е под сериозна въпросителна, като и той не бе наличен за Лудогорец в двубоя срещу ЛАСК (Линц), загубен с 4:3. С тежка контузия в глезена пък е испанският нападател Ихинио Марин, който бе опериран през седмицата и няма да може да играе за около 5 месеца.

A след втората поредна загуба в групите на Лига Европа Станислав Генчев призна, че ЛАСК е бил по-добър във всичко от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички