Лудогорец отново загуби в Лига Европа и се отдалечава от мечтата си


Лудогорец отново загуби в Лига Европа и се отдалечава от мечтата си
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

7055 0

Лудогорец записа втора загуба от два мача в тазгодишното издание на груповата фаза в Лига Европа. Този път австрийският ЛАСК (Линц) сломи българския шампион в голов трилър - 4:3.

И двата отбора показаха много колебания в защита и класните атаки се възползваха от това. С първи хеттрик за разградчани се отчете новото попълнение Елвис Ману.

След седмица Лудогоец приема Тотнъм у дома, а ЛАСК (Линц) ще гостува на Антверп, който шокиращо победи Тотнъм с 1:0. Така Лудогорец остава последен във временното класиране без нито една точка, Антверп е първи с 6, а Тотнъм и ЛАСК са с по 3.

Състави

ЛАСК (Линц): Шлагер, Визингер, Траунер, Филипович, Андраде, Ранфтъл, Михоръл, Гъргич, Грубер, Балич, Рагуж

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Моци, Вердон, Недялков, Баджи, Сантана, Янков, Анисе, Текпетей, Ману

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

55' - 4:1! Още от началото на втората част домакините осъществиха натиск и пропуснаха няколко добри възможности. 10 минути след началото на полувреме резултатът логично стана още по-изразителен. Балич стреля отдалеч, а след два рикошета в двама футболисти на Лудогорец топката влетя във вратата на "орлите".

67' - 4:2! Лудогорец отново скъсява пасива си. Ману получи извеждащо подаване, като стартира от линията в центъра и се спаси от засадата. Напредна с топка в крака и стреля, Шлагер докосна топката с ръце, но не успя да отрази напълно.

В 72-рата минута "орлите" изпуснаха страхотна възможност да вкарат 3-ти гол, но бяха възнаградени с дузпа в своя полза и червен картон за Гъргич. С изпълнението се нае Елвис Ману, който реализира своя хеттрик - 4:3!

До края на срещата Лудогорец направи всичко възможно, за да изравни резултата, а ЛАСК така и не спря да атакува и не се затвори в собствената си половина. В крайна сметка обаче мачът свърши при този резултат.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

2' - 1:0! Още във втората минута от двубоя домакините от ЛАСК излязоха напред в резултата. Балич получи добро подаване, а защитата на Лудогорец му бе дала твърде много пространство, като Сисиньо също се забави с реакцията си. Балич напредна и стреля от границата на наказателното поле, като не остави шансове на Пламен Илиев.

12' - 2:0! Грубер удвоя своя аванс в двубоя, след като неговият отбор изпълни прекрасно заучено статично положение. ЛАСК имаше правото да изпълни ъглов удар, топката бе пусната по земя, като двама в "бяло" прескочиха топката, за да попадне в Грубер, който не я намери по най-добрия начин, но изстрелът му попадна в ъгъла, неспасяемо за Илиев.

15' - 2:1! Елвис Ману намаля пасива за Лудогорец. Той получи чудесен извеждащ пас и за него не бе проблем да пусне топката леко по земя покрай Шлагер. В развитието на атаката на "орлите" имаше съмнение за нарушение от Текпетей, но съдията не видя такова.

След головете и ударното начало на двубоя двата тима започнаха и да изпускат.Първо  ЛАСК пропиля две страхотни ситуации, като при втората Баджи бе много близо до това да си отбележи автогол. След това разградчани отговориха подобаващо чрез Сантана, който обаче не уцели вратата от близка дистанция. Трябва да се отбележи, че пред него имаше няколко противникови футболисти, а топката се оказа в краката му неочаквано.

34' - 3:1! Рагуж отново възстанови преднината от два гола за своя тим, след като се разписа по красив начин от въздуха, падайки на земята. И за трети път ударът на играчите на ЛАСК попада на перфектно място, където стражът на Лудогорец да няма шанс за намеса.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Този път походът в групите на Лига Европа не започна никак добре за разградчани, които допуснаха пълен обрат и загубиха с 1:2 от Антверп - наглед най-лекият съперник от 3-те опонента. По-притеснителното обаче е, че играта на Лудогорец също бе далеч от нужното ниво, като българският тим дори можеше да бъде разгромен.

За ЛАСК не могат да се вадят генерални изводи от първия мач, защото той бе срещу английския гранд Тотнъм (победа с 3:0 за "шпорите"). Трябва да се напомни обаче, че в плейофа за влизане в групите австрийският отбор разгроми сериозен съперник в лицето на Спортинг Лисабон с 4:1. А на предишното стъпало ЛАСК вкара цели 7 безответни гола, макар и на непретенциозния Дунайска Стреда.

Станислав Генчев опита да свали напрежението преди двубоя, като заяви, че този мач не е определящ и далеч не е "всичко или нищо", но две загуби след първите две срещи и предстоят мач срещу Тотнъм определено няма да са обнадеждаващи за целите на тима, а именно - излизане от групата. По същото време ще играят и другите два отбора - временните лидери с по 3 точки в групата, като Антверп ще приеме у дома Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички