Левски е напът да превърне ЦСКА във „вечно вторите“


Левски е напът да превърне ЦСКА във „вечно вторите“
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3510 0

Днешното дерби между ЛевскиЦСКА е възможно да короняса „червените“ не като шампион, а със своеобразната титла вечно втори в запалянковския фолклор. През миналата кампания армейците станаха вицешампиони за 27-и път в своята история, с което изравниха рекордьора в това отношение Левски от създаването на някогашната А група през есента на 1948 година.

Така ЦСКА може да отнеме тази титла от „сините“, отбелязва „Тема Спорт“. От изданието не пропускат да внеса и уточнението, че преди 1948 година родното първенство се играе по елиминационна система, а Левски имат и 5 загубени финала, или са били втори общо 32 пъти.

Всички останали отбори, подвизавали се в елита, стигнаха общо до 20 втори места в досегашните 74 първенства от 1948 г. насам, провеждани по системата „всеки срещу всеки“.

Победа на Левски, съчетана със загуба на ЦСКА 1948 в последния кръг на сезона, пък би изстреляла сините на третото място. Това е клубът с най-много бронзови медали в историята на българския футбол от 1924 г. насам –  12 досега, но разделя върха в подреждането със Славия и пловдивския Ботев. Вечният съперник в исторически план ЦСКА по-рядко стига до бронза – в 7 от досегашните шампионати.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Емил Велев посочи пред SportLive кой ще смени Милошевич в Левски при провал и изригна: И Илич се учи на гърба на ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички