ЦСКА може да запише антирекорд срещу Левски, ако не успее да отбележи


ЦСКА може да запише антирекорд срещу Левски, ако не успее да отбележи
Снимка: LAP.bg

1513 0

ЦСКА излиза срещу Левски днес, като се намира в една доста неприятна за отбора серия. "Червените" нямат победа в предишните пет дербита със "сините", но по-лошата новина е, че и не вкараха гол в тях. Двата отбора се изправят един срещу друг днес в последния решителен кръг в Първа лига, а срещата е от 18:45 часа. 

ЦСКА пред антирекорд в дербито

Последната победа на ЦСКА бе на 26 септември 2021 година с 2:1. От тогава двата тима направиха три нулеви равенства за първенството, две от които бяха все на 17 април – през 2022 и 2023 година. Към тях се добавят и двете победи на Левски – с 1:0 на финала за Купата на България на 15 май 2022 година, както и с 2:0 за първенство на 18 септември същата година, пише "Мач телеграф".

Тази серия на ЦСКА е изравнен антирекорд в дербито с Левски. "Сините" също имат една с 5 последователни сблъсъка без попадение. Те бяха в периода 2013-2014 година. Тогава имаше две нулеви равенства в осминафинали за Купата на страната, след които Левски продължи напред след изпълнения на дузпи. Преди това „сините“ паднаха с 0:3 в мач за първенство, а през пролетта на 2014-а добавиха още две поражения без да се разпишат, все с по 0:1. Часове преди двубоя закупените билети са над 22 хиляди, като "червените" фенове все още изостават от "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички