Гореща интрига преди „Вечното дерби“! Ще предотврати ли Левски срамен антирекорд срещу ЦСКА?


Гореща интрига преди „Вечното дерби“! Ще предотврати ли Левски срамен антирекорд срещу ЦСКА?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4390 0

„Вечното дерби“ между Левски и ЦСКА, което ще се проведе днес, крие и куп други интриги, освен тази за крайното класиране в шампионата и евентуалното спечелване на титлата от „червените“. Една от тях е дали армейците ще успеят да регистрират най-голямата точкова разлика спрямо „сините“ в рамките на един сезон.

СИТУАЦИЯТА ПРЕЗ ТАЗИ КАМПАНИЯ

Точно преди финалния мач между двата тима ЦСКА е на второто място в класирането с цели 20 точки преднина пред Левски, който е четвърти. „Червените“ са 81 точки, докато „сините“ са 61. Само победа на Левски ще предотврати срамния сценарий да изостанат най-далеч от вечния враг в историята на българския елит, пише „Тема Спорт“.

ФАКТИТЕ

Досегашната най-голямата разлика между съперниците е 18 точки. Тя бе фиксирана на два пъти. През сезон 1996/97 г. тогавашният шампион ЦСКА имаше 71 точки, Левски с 53 бе четвърти в крайното подреждане. През 2020/21 г. червените завършиха трети с 59 пункта срещу 41 за сините, които финишираха чак осми, при това историческият съперник на армейците изигра мач повече.

Необходимо е обаче да се отбележи, че преди сезон 1993/94 г. за всяка победа се начисляваха по 2, а не сегашните 3 точки, и това правеше разликите далеч не толкова внушителни, както са по новия регламент. Преизчислена по сегашните стандарти, разликата през сезон 1954 г. от 17 точки би нараснала на цели 28 пункта между „червения“ шампион и „сините“, които тогава са пети, уточняват от изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL: Раздвоен емоционално бивш национал прогнозира кой ще триумфира с титлата и отсече: Феновете на ЦСКА заслужават отборът им да е шампион!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички