Левски е на финалната права за договор с желания бразилски нападател


Левски е на финалната права за договор с желания бразилски нападател
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

1535 0

Скоро Левски ще се сдобие с трето ново попълнение. "Сините" чакат бразилския нападател Велтон. 24-годишният футболист в момента води преговори, за да скъса отношенията с настоящия си клуб – третодивизионния Ботафого-ПБ. Те са на финалната права, а според медиите там вече има споразумение.

Нападателят има договор с клуба до лятото, но той ще бъде разтрогнат. Той вече се е договорил с Левски. Веднага, след като разтрогне, офанзивният играч ще пътува за София. Договорът му ще е за 2.5 години, какъвто е този на сънародника му Вендерсон Соарес-Цунами.

Вчера от Ботафого-ПБ обявиха на кои играчи със сигурност ще разчитат за следващата кампания, а бе и публикуван списък с футболисти, които имат действащи контракти, но най-вероятно ще напуснат. Сред едно от петте имена е именно Велтон, обяви jornaldaparaiba.com.br.

Цунами и нападателят пристигат на „Герена“, след като помогнаха на Ботафого-ПБ да се класира за груповата фаза за Купата на Североизтока 2022 в Бразилия. Това стана факт след драма с дузпи в реванша срещу втородивизионния Витория. Велтон вкара изравнителното попадение за тима си, а след това той заедно с Цунами реализираха своите дузпи и класираха бившия си клуб напред в турнира. Можете да научите какво прави Цунами още по-ценен за Левски и откъде идва прякорът му - тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички