Адвокат Иво Ивков: На Левски му предстои най-тежката Коледа в историята на клуба! (ВИДЕО)


Адвокат Иво Ивков: На Левски му предстои най-тежката Коледа в историята на клуба! (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

2501 0

Както беше обещал при встъпването си в длъжност, изпълнителният директор на Левски Иво Ивков държа днес пресконференция на стадион "Геори Аспарухов", по време на която разказа какво е свършил за периода, в който застана на поста (22.10.).

В началото синът на легендарния Кирил Ивков припомни именно това свое обещание и добави, че такива срещи с журналисти ще се провеждат на всеки месец, месец и половина или два - в зависимост от ситуацията и необходимостта!

За Петър Хубчев

"Имаме подписано споразумение с г-н Хубчев и екипа му. Вече е платена първата вноска. Сумата е притеснителна, но няма да анализирам какво се е случило в миналото. Тя е разсрочена на месечни вноски за следващите 6 месеца. Не съм щастлив от това споразумение, но бе неизбежно, с оглед на ситуацията, в която поехме клуба. Не бяха постигнати никакви договорки да отстъпки и цялата сума ще се изплаща на месечни вноски. Сумата, която остана след първоначалните плащания е около 800 000 лева - главници, лихви, всичко. За съжаление това е положението...".

За Симеон Славчев

"Той имаше договор за още година и половина, но след проведени преговори и проявено разбиране от другата страна, сключихме едно доста приемливо споразумение с г-н Славчев и агента му. Случаят е приключен, задължихме се да изплатим само заплатите му до края на годината и 12 000 евро обезщетение за предсрочното прекратяване на договора му. Бях специално помолен от г-н Боримиров да изкажа благодарността си към Славчев за постигнатите компромиси!".

За Насиру Мохамед

"Има решение на ФИФА, влязло в сила, за дължима сума в размер на 395 000 евро. Започнаме преговори и с позволени процедурни похвати тази сума да не е изискуема до края на годината, за да не влияе за взимането на лиценз от клуба. Вярвам, че и там можем да постигнем едно относително добро споразумение".

За отношенията с НАП

"Правим периодични плащания към НАП, но те не са достатъчни и не отговарят на погасителния план. Очакваме рестарт на дарителската кампания, където средствата целево да отиват за погасявания на задълженията към НАП. Положението е абсолютно критично и ще продължава в следващите месеци от финансова гледна точка, но нещата са под контрол. Разговаряме с всички, коства ни много усилия. Безценна е помощта на "Palms bet" - слагам ги на едно ниво с това, което правят привържениците ни в момента. Те са основните две пера! В разговори сме с изключително голям брой стабилни нови партньори, но това ще изисква време и може би ни предстои ни най-тежката Коледа в историята на клуба. Дефицитът, който клубът има в момента, е около 2 200 000 лева, за да преодолеем този първоначален шок".

Добрите новини

"Има и добри неща. Подновихме договорите на много млади играчи. Билал Бари също подписа при същите условия. Не трябва да забравяме, че подновихме и с Анди Краев, който се развива със седмици. Не са тайна и трансферите на Сонко и Цунами. Това е идеята за трансферите в клуба. Идеята е да се направи сплав от нашите юноши и класни като цена и качество - играчи от чужбина".

"Ние ежедневно водим разговори и с други потенциални партньори. Когато има нещо официално, ще направим специална пресконференция. Отпадат шест дела за Левски, които са на стойност над 210 000 хиляди. Благодарим на агента Майез Мустафа, на когото се дължат суми за играчи като Мапуку, Мехди Бурабия. Дължат се две месечни заплати, които ще направим всичко възможно да се покрият, но без да подценяваме задълженията си към външни кредитори. Това касае 10-има наши бивши футболисти".

"В Левски има пламък в очите. Колкото и да е трудно, нещата са под контрол. Не действаме само на пожар. Мислим за стратегията как да се развиваме. Спечелихме три дела, но четвъртото бе загубено. Там сме на ниво дисциплинарно производство. Правим всичко възможно, за да не е проблем за лиценза на клуба".

"Ще пътуваме из цялата страна и кампанията ще започне от родния град на Станимир Стоилов - Хасково. Голямо внимание и един от приоритети ни са дългосрочните проекти. Стартирахме един честен, открит и нелек диалог с нашите фенове, а именно всички организирани групи, бяха поканени техни представители. Мобилният магазин ще бъде установяван на централно място в съответния град и ще има среща във фен магазините на клубовете, а след това в големи зали ще се водят беседи, където основно място ще заема обсъждането на проекта "Левски на левскарите". Започваме от Хасково, а след това на 5 декември гостуваме на Кюстендил. След събитието в Хасково ще отидем в Кърджали един час преди двубоя с Арда. След това организираме подобно събитие в Сливен, след което мобилният ни магазин ще бъде до сектора за гости в Стара Загора. Вече имаме организация за 18-и във Варна. Там има изключително силна организация, която хората направиха сами".

За зимния лагер на отбора

"Лагерът е едно от не малките разходни пера. Ще бъде осигурен. Без лагер няма как да очакваме качествено подобрение на класата, повдигане на класата от чисто спортно-технически аспект. Най-важното е хората да си видят отбора непримирим с класа. Ние не успяхме да удовлетворим напълно исканията на Стоилов, но той ни разбира. Анталия трябва да я осигурим и ще осигурим този лагер, защото иначе няма да може да разчитаме на подготвен отбор през следващия сезон. Футболистите са нашият най-голям капитал. Лагерът ще бъде осигурен, въпреки трудностите".

След разговорите ми със Станимир Стоилов, ако успеем да привлечем още един футболист, който е в полезрението му, селекцията ще може да се счита за приключила и си даваме възможност за още един играч по изключение. Програмата минимум ще бъде изпълнена".

Как ще се справи Левски финансово?

"Казах, че имам виждане как ще изкараме половината на дължимата сума. Аз включвам плащане на всички текущи вземания. Ще водим преговори и се надявам на разбиране. Трябва да разсрочим тези задължения. На клуба просто му трябва глътка въздух. Сигурен съм, че нещата ще се нормализират. Ще се борим. Периодът е критичен. Имаме и план "Б", но не ми се говори за него".

"Имаме над 20 хиляди закупени членски карти, което е прелюдия към новия проект. Има много въпроси, които трябва да се изяснят. Дали те ще бъдат постоянни през следващите години. Какъв ще бъде размерът на членството. Проектът не е от днес за утре. Това е чарът. В крайна сметка той сам по себе си като проект е изключително важен и клубът дава подкрепата. Започваме нещо, което не е правено".

"Знаем колко е тежка ситуацията, имаме поглед какво трябва да стане, имаме поглед, ако трябва да реализираме план "Б". Положението е изключително критично. Имаме два варианта – да направим всичко възможно и клубът да се стабилизира или да не се случи това. До момента имаме провал само в едно споразумение. Казах кое е – с предишните ни треньори. И въпреки това е разсрочен, защото иначе означаваше внезапна смърт за клуба. Знаем какво се дължи, знаем какви са ни приходоизточниците. При проявено разбиране мисля, че ще се справим"

За Станимир Стоилов

"Станимир Стоилов разчита на Георги Миланов като основна фигура. Нека видим какво е неговото състояние. При всички положения ще се погрижим за него. Голям удар е контузията му. Има време. Договорът му изтича лятото. Мисля, че ще остане футболист на Левски, но крайното решение е на Стоилов"

"Станимир Стоилов си има договор и не работи без пари. Не е взел пари и не е единствен. Дължим две заплати, бяха четири. Програмата ни минимум е да поддържаме това ниво до края на годината, а до края на сезона да изчистим тези задължения. Имаме спешни плащания навън към кредитори, защото от тях зависи лиценза ни. Станимир Стоилов ни е най-малкият проблем, а хората тук проявяват разбиране".

"Стоилов поставя изисквания за екипа си и футболистите си. Ние правим всичко възможно, а той го вижда всеки ден. Ще поддържаме едно добро ниво. Не е достатъчно. Разбира се, че хората трябва да получават заплатите си. Не мога да ви кажа, че ще изчистим всичко до Нова година. Най-вероятно няма, но се движим добре".

ЗА ФИНАЛ

"Не съм в никаква комуникация с Петър Хубчев и екипа му. Там преговорите са водени с нашите партньори от "Palms bet". Изключително съм разочарован от това. Не сме имали такъв случай през всички години, в които съм работил в Левски. Допуснаха се много грешки и от клуба. Ситуацията е такава. В крайна сметка може да се лишим от основни наши футболисти, ако се наложи срещу добра или не толкова добра цена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички