Лафчис сподели дали Левски може да стане шампион и припомни историята на Дембеле


Лафчис сподели дали Левски може да стане шампион и припомни историята на Дембеле

3877 0

Бившият президент на Левски - Томас Лафчис, бе специален гост в предаването "Код Спорт" по RING, където даде подробно интервю. Той сподели мнението си около ситуацията в "синия" клуб и дори прогнозира шансовете за титла през кампанията.

- Според вас ще може ли този сезон Левски да наруши хегемонията на Лудогорец и да стане шампион?

- Надявам се, че ще успее. Със сигурност трябват три-четири сериозни попълнения. Оттам нататък доказа в мачовете досега, че е в състояние да се пребори. Но това ще бъде изключително трудно, защото Лудогорец е изключително добре подготвен отбор и структурно, и спортно-технически. Смятам, че битката ще бъде много сериозна.

- Кое отличава "сините" от останалите отбори в България?

- Особеното е духът, той е в душите и в сърцата на хората. Тези стотици хиляди, да не казваме милиони фенове, които никога не са го оставяли. Дори в най-трудните години, когато ние започвахме – 1991 г. имаше по 400-500 души на мач. Въпреки това, навсякъде в страната се знаеше, че левскарите са изключително много, които при малко по-променени обстоятелства – отборът показва на терена своите възможности, стадионът се пълни. Това го отличава. Другите големи отбори? Виждате ЦСКА в момента – разправии, саботажи, не иска да ходи половината публика. Не искам да казвам причините, но това за мен не е нормално. Нормалното е това, което правят феновете на Левски.

- Какво е отношението ви към чужденците, които преминаха през стадион "Георги Аспарухов"? Нужни ли бяха те на Левски?

- Това е въпрос, който трябва да задавате на спортно-техническите ръководства. За съжаление, много от тях не решават този въпрос. Решава се от собствениците, които смятат, че привличайки тези чужденци, понякога за малко пари, с малки изключения… Виждаме един Лудогорец, на който футболистите струват доста пари и се привличат качествени и класни играчи, които играят по големи отбори, в елита на Бразилия. Докато при другите отбори, дори в Левски, идват футболисти, които са доста по-ниски категории. Според мен тук вече е въпрос и на треньора. Няма лошо да е от по-ниска категория, стига да е това, което очаква треньорът.

Като най-добър пример мога да дам Дембеле. Дойде отнякъде, никой не го познаваше, направи един добър сезон в Локомотив (Пловдив), Левски го купи и стана най-добрият футболист в България. Продадоха го в Германия и там я е изиграл два мача, я не. Въпросът е, че тези много чужденци, които наредбата на първенството разрешава да играят, абсолютно е голяма пречка за създаването и изграждането на силен национален отбор. Няма как с 10-11 чужденци в отбора, които да играят през цялото време, ти да можеш да извадиш юноши, на които да им дадеш възможност да се реализират и да стигнат до националния отбор. И този национален отбор да бъде качествен.

Ето още какво сподели той!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички