Бивш собственик на Левски: Има много уредени мачове, за тях знаят...


Бивш собственик на Левски: Има много уредени мачове, за тях знаят...
Снимка: Lap.bg/ Vladimir Stoyanov

1628 0

Бившият собственик на Левски - Томас Лафчис, коментира наболелия проблем с черното тото в родния футбол. Според бившия бос на "сините" корупцията у нас е широко разпространена. Пред "Арена спорт" по "БНТ" той разкри и кои са хората, които знаят за уредените мачове в България.

"Стоях встрани от футбола заради стената, която срещнах преди повече от 10 години. Опитвах се да помогна с моите идеи за развитието на футбола, но явно те не интересуваха никого от хората, които управляват футбола", заяви Лафчис.

"Предложих схемата на първенството да стане пролет-есен, но на някой трябва да му стиска, за да реши да го промени това нещо. Самите клубове трябва да бъдат много добре икономически, за да бъдат лицензирани.

Виждате при нас какво се случва. Всяка година се прибавят нови клубове, които са само за по няколко месеца и след това започват да продават мачове, за да се издържат. Има много уредени мачове и хората, които разбират от футбол знаят кои са те. Тук се намесват и националните отбори. В Гърция много хора влязоха в затвора след разследвания за подобни уредени мачове", допълни още той.

Ето защо според бившия шеф новият модел на управление на "синия" клуб е неприложим

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички