ВАР удари рамо на Левски за минимална победа срещу Ботев Пловдив


ВАР удари рамо на Левски за минимална победа срещу Ботев Пловдив
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7207 0

Левски успя да победи Ботев Пловдив на стадион "Георги Аспарухов" в среща от 13-и кръг на Първа лига. "Сините" постигнаха минимален успех с 1:0 и така се изкачиха до третото място във временното класиране. След загубата пък Ботев се озовава на 13-ата позиция.

Първото полувреме на "Герена" бе доста интересно. "Сините" имаха инициативата през по-голямата част, а доста положения бяха пропуснати от Уелтон. Домакините откриха резултата в 22' - Илиян Стефанов получи чудесна топка от Роналдо и не сгреши от непосредствена близост.

Втората част също бе интригуваща. И двата тима излязоха от съблекалните и се втурнаха да търсят гола. В 64' Николай Минков "простреля" Пламен Андреев и не му остави никакви шансове. ВАР обаче се намеси и видя непозволена игра срещу Цунами преди гола и го отмени. Към края срещата се поизнерви, но това не попречи на двата състава да търсят гола. В крайна сметка до друг такъв не се стигна и "сините" се поздравиха с победата.

В сряда (12 октомври) Левски гостува на Славия, а Ботев Пловдив приема Пирин следващата събота (15 октомври)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът на "Герена" започна с амбициозни "сини" атаки. Момчетата на Мъри Стоилов обаче не успяха да застрашат сериозно вратата на Ханкич. Ботев Пловдив пък се бранеше успешно и спираше атаките на своя противник по фланговете доста добре.

В 20' Елвис Ману проби успешно по фланга и прати топката към Антоан Бароан в наказателното поле, но той не успя да завърши. Веднага след това Левски организира атака, с която стигна до гол. Роналдо съумя да намери Илиян Стефанов в наказателното поле, а той от непосредствена близост не сгреши - 1:0 за Левски.

След попадението Левски заложи на притежанието на топката. "Сините" владееха кълбото през по-голямата част и проявяваха търпение при изграждането на атаките си. Дилан Мертенс пробва амбициозен удар извън наказателното поле в 40-ата минута, но той бе неточен. Уелтон от Левски пък отвърна с удар по посока вратата на "канарчетата", но и той бе далеч от целта. В последната минута на първото полувреме отново бразилецът пробва шут от далечно разстояние, но отново той бе крайно неточен. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Станимир Стоилов извърши първата си смяна преди подновяването на играта. Абдулахи Шеху замени защитника Жереми Петрис. Втората част започна добре за "сините". В 48' Уелтън успя да се освободи и да нанесе пореден удар, който обаче отново бе неточен. В 56' Левски организира страхотна атака. Ивелин Попов изведе Илиян Стефанов на фланга, който върна топката на Попов в наказателното поле. Десетката на "сините" стреля, но ударът му бе блокиран от Роберто Пунчец. При последвалия корнер пък Стефанов свали топката за Цунами, но бразилецът не успя да я засече и да вкара.

В 64' резервата Николай Минков се възползва от грешка на Цунами. Футболистът на "канарчетата" нагласи топката и от близо 18 метра, с много силен удар, матира Пламен Андреев. ВАР обаче се намеси веднага след попадението и го отмени, след като Елвис Ману е извършил нарушение срещу Цунами. 

15 минути преди края Уелтън напредна отляво и нанесе удар към вратата на Ботев. Ханкич опита да улови, но първоначално не успя, след което топката беше атакувана от Краев, но тогава вече вратарят на пловдивчани се намеси. Във финалните минути двубоя се изнерви страшно много и преобадаваха доста фалове.

Стартови състави: 

Левски: 1. Пламен Андреев - К, 2. Жереми Петрис, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 10. Ивелин Попов, 14. Илиян Стефанов, 17. Уелтон, 18. Роналдо, 23. Ноа Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба

Ботев Пловдив: 13. Хидайет Ханкич, 2. Рой Херман, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев – К, 6. Дилан Мертенс, 10. Емануел Току, 11. Антоан Бароан, 18. Самюел Супрайен, 22. Реда Рабей, 28. Елвис Ману, 44. Роберто Пунчец

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Станимир Стоилов определи срещата на отбора му с този на "канарчетата" като "задължителна", ако иска Левски да се доближи към върховите места на Първа лига. Специалистът ще може да разчита на всичките си футболисти, освен Билал Бари, който се възстановява от операция. 

Ботев за последно победи Левски в "Коматево" в началото на миналия сезон, точно преди Стоилов да се завърне на "Герена". От тогава, обаче, "сините" записаха две поредни победи срещу този съперник и спечелиха Купа на България.

"Канарчетата" изглежда преодоляха първоначалното шоково стартиране на сезона и "издрапаха" от последното място в Първа лига. В последния си кръг, "жълто-черните" победиха Славия с 1:0, а също така записаха и победа над ЦСКА 1948, който към момента оглавява класацията.

Ако успеят да триумфират днес, Левски ще се озове на 3-а позиция в класирането измествайки Лудогорец, който приема ЦСКА на 10 октомрви. От друга страна, Ботев може да излезе от "групата на изпадащите" и да влезе в тази, която се бори за място в Европа през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички