Левски поигра 45 минути, постигна първа победа при Стоилов и се класира на 1/8-финал


Левски поигра 45 минути, постигна първа победа при Стоилов и се класира на 1/8-финал
Снимка: Levski.bg

7444 0

Левски победи с 2:0 Марек Дупница при гостуването си на стадион "Бончук" и се класира за 1/8-финалите за Купата на България. Това бе първа победа в официален мач за Станимир Стоилов след завръщането му на "Герена".

Двата гола за "сините" бяха дело на Димитър Костадинов, за когото това бяха дебютни попадения. Те паднаха в 12-ата и 32-ата минута, а през първата част Левски доминираше тотално над съперника и можеше да отбележи и още голове.

Билал Бари се отчете със сериозен пропуск на празна врата, а Радослав Цонев бе близо до това да вкара невероятен гол от пряк свободен удар, но за негово нещастие топката се отби от напречната греда.

След почивката темпото на игра спадна значително, като дори около 50-ата минута Марек можеше да намали изоставането си, но Пламен Андреев спаси и двата точни удара на футболисти в "червено".

Ето и как се разви срещата:

Солидно количество "сини" фенове бе окупирало трибуната зад лявата врата на стадион "Бончук". Във втората минута Здравко Димитров шутира силно, но неточно. Теренът бе леко мокър и неравен и не позволяваше много техничен футбол.

Дванадесет минути след първия съдийски сигнал Димитър Костадинов откри головата си сметка с екипа на Левски! Радослав Цонев сложи топката на главата му от лявото крило и той не сбърка от близко разстояние - 1:0 за "сините"!

В 15-ата минута Здравко Димитров влезе на пробив в наказателното поле и извади топката към Мартин Петков, а той стреля без забавяне, но право в тялото на защитник. Малко след това пред Петков се откри нов шанс след грешка в отбраната на Марек, но ударът му премина над опразнената от Младенов врата. 

В 20-ата минута Радослав Цонев с топовен шут разтресе напречната греда, след като стреля директно от пряк свободен удар от около 35 метра! Атаките пред вратата на Марек не спираха и Здравко Димитров бе близо до втори гол, но Младенов отрази силния му шут.

*На трибуните на "Бончук" бяха и Наско Сираков и Даниел Боримиров - съвсем наскоро се заговори, че бившият полузащитник на "сините" може да се завърне на работа на стадион "Георги Аспарухов"!

В 32-ата минута Димитър Костадинов отбеляза втория си гол в мача. Той получи пас между линиите от Димитров, напредна, освободи си място за удар и с десния крак прати топката в левия ъгъл на Младенов - 2:0 за Левски!

Пет минути преди края на първата част Билал Бари бе изведен хубаво зад защитата от Краев, успя да преодолее излезлия вратар, но след това не можа да нацели очертанията на опразнената врата - какъв пропуск!

Три минути след старта на втората част Марек можеше да намали изоставането си, но ударът с глава на влезлия на смяна Арсов бе отразен от Пламен Андреев. Малко след това и Близнаков нанесе точен удар, но бе прекалено слаб и вратарят на Левски нямаше проблем да улови топката. 

Дупничани продължиха да бъдат по-активни след почивката и Станимир Стоилов реши да вземе мерки, за да събуди отбора си. В игра се появиха Марин Петков и Драган Михайлович на мястото на Радослав Цонев и Мартин Петков.

В 69-ата минута "сините" получиха пряк свободен удар на около 27-8 метра фронтално срещу вратата. С изпълнението се нагърби Здравко Димитров, въпреки желанието на Марин Петков, а ударът му прелетя на около метър от горната греда.

15 минути преди края Димитър Костадинов бе близо до хеттрик, но Младенов спаси шута му от близко разстояние. Малко след това в игра се появи и Борислав Цонев, заменяйки Здравко Димитров.

В 85-ата минута Андриан Краев бе декориран в жълто, след като влезе грубо в краката на съперник. В края на срещата в игра влязоха и Георги Александров и Асен Митков. Марек пък бе заменил вратаря си и той се отчете с добро спасяване след удар с левия крак на Борислав Цонев.

Стартови състави:

Марек: Младенов, Калайджийски, Арсов, Георгиев, Гьонов, Иванов, Близнаков, Илиев, Ангелов, Владимиров, Каймакански

Левски: Андреев, Зайков, Шелис, Найденов, Галчев, Р.Цонев, Костадинов, Краев, З.Димитров, Мартин Петков, Бари 

По коя ТВ да гледаме двубоя Марек - Левски?

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде сблъсък №15 между тези два отбора в надпреварата, като до този момент статистиката е твърдо на страната на "сините" - 11 победи и 3 равенства. Левски е спечелил 5 Купи на България след като преди това е отстранявал Марек!

В последния кръг от Втора лига дупничани завършиха 1:1 с втория отбор на Литекс и в момента са на 12-то място в класирането с актив от 12 точки след 10 изиграни кръга.

Левски пък все още няма победа в официален мач под ръководството на Станимир Стоилов - "сините" завършиха 2:2 с Локомотив в Пловдив и 0:0 с ЦСКА 1948 на "Герена". В момента тимът е на десето място в Първа лига с 8 точки от 8 срещи.

Очаква се за днешния двубой старши треньорът на гостите да направи редица промени в своя състав, с оглед на предстоящия важен мач с ЦСКА на "Васил Левски" в неделя (26 септември)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички