Костов: Не отстъпихме територия и не се затворихме - поздравявам играчите


Костов: Не отстъпихме територия и не се затворихме - поздравявам играчите
Снимка: Levski.bg

830 0

Наставникът на Левски - Николай Костов, сподели впечатленията си от първия официален двубой на "сините" през 2024 г. Възпитаниците му успяха да се наложат с 2:1 при визитата си на Пирин Благоевград от 21-ия кръг на Първа лига. 

Костов с коментар след успеха

Той отчете, че победата е била от огромно значение за столичани, тъй като в последните дни се завъртяла "добра енергия, а колективът е много добър". Специалистът имаше лека критика към терена в Благоевград, но той се бил подобрил след почивката. 

Мнението на Костов

За качеството на играта на тоя терен - очаквах да бъдем затруднени. Беше сухо в началото, а след залез топката стана по-бързо. Отборът ни беше по-добър. Поздравявам футболистите, защото трите точки днес бяха важни. Не отстъпихме територия и не се затворихме с 10 души. Задължихме Пирин да играе с дълги подавания, които ние контролирахме. 

Беше важно да победим, защото се завъртя добра енергия и колективът ни е много добър. В последните мачове се показа добра колективна игра. Не искам да изпадам в еуфория и трябва да се възстановим, докато мислим как може да натискаме съперниците и да подобряваме играта си.

Здраво сме стъпили на краката си. Знаем как да гоним целите си. Арда е различен съперник и ще подходим сериозно. Арда има интерес отбор, който направи интересни мачове през есента.

Карлос игра след почивката, защото не е готов за пълен двубой. Повече от 45 минути решихме, че не трябва да играе - включи се добре. Вие трябва да оценявате бразилецът, аз му давам добра оценка", обясни Костов. Ето какво сподели и Рикардиньо!

Още: Притеснения, нови играчи, фенове, провалени и изходящи трансфери - Николай Костов преди старта за Левски

Треньорът на Левски дава пресконференция преди подновяването на Първа лига

Помните ли? Николай Костов "откри" Хенрих Мхитарян, направи го капитан, а той го похвали

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички