Притеснения, нови играчи, фенове, провалени и изходящи трансфери - Николай Костов преди старта за Левски


Притеснения, нови играчи, фенове, провалени и изходящи трансфери - Николай Костов преди старта за Левски
Снимка: БГНЕС

1219 0

Наставникът на Левски - Николай Костов, даде пресконференция преди утрешното гостуване (17 февруари) на "сините" на Пирин Благоевград, с което столичани ще подновят кампанията си в родната Първа лига. Родният специалист говори доста около най-нашумелите теми в "синия" клуб, като засегна важни казуси.

Притесненията пред Костов

"Доста от отборите играят трудно срещу Пирин. Съобразяваме се с този факт. Теренът е притеснителен, знаете, че играта ни не се получава на по-лоши терени. За нас и за вас е загадка какъв е отборът - без петимата основни играчи, нямаме търпение да видим как ще е тимът, когато трябва да печели точки", започна специалистът.

Още: Треньорът на Пирин очаква положителен резултат срещу Левски: Излизаме без страх

За Пирин

"Една от неизвестните за този мач е смяната на треньорите. Нямаме наблюдения на подготовката им. Имахме информация от Топузаков, но тя беше с предния треньор. Долу-горе ми е ясна стратегията им, тъй като познавам новия им треньор индиректно в Украйна. Очакваме неочакваното".

"Всички нови играчи по света им се дава повече подготовка, за да се адаптират към съотборниците си и атмосферата и самият шампионат. Така са и нашите нови, трябва да се доверим на тях, за да заместят заминалите си. Надявам се максимално бързо да се адаптират към шампионата у нас".

Входящите трансфери

Още: Към днешна дата: Левски остава №1 по фенове в мрежата, отбори №2 и 4 изненадват

"Имахме разговори за Бастунов, но не се получиха нещата. Така беше и с Алекс Колев. Търсим футболисти от Южна Америка".

Повечето подготовка

"За разлика от първия подготвителен период в Правец - имахме повече време да осмислим повече неща, свързани с играта. Футболистите са с друго ниво на мислене, стараем се да играем по-високо и да контролираме играта. Доста неща се усвоиха от играчите, доста от тях са по-решителни и са с друга скорост на мислене. Видя се прогрес, но това са контроли и напрежението не е същото".

Още: Различни цифри и вградени снимки: Левски ще играе със специални екипи срещу Пирин

Играчите на Левски

"Харесвам играчите си и отношението към тренировъчния процес. Игрите са жизненоважни, надявам се да променят психологията на нашите почитатели и на нас, треньорите. Доволен съм от всички от подготвителния лагер, нямам търпение за старта на шампионата".

Българите

"Всеки българин е добре дошъл в Левски, стига да заслужава нашето внимание и да отговаря на нашите искания и нужди. Обърнали сме поглед към нашата школа. Това са неща, за които постоянно говорим с ръководството. Наблюдаваме всички български футболисти. Вече половин сезон съм в Левски и знам кои пасват на нашия отбор".

Още: Левски не спира с трансферите, подсилва се с бразилец и аржентинец в атака

Нов трансфер и Уелтън?

"Стига толкова, трябва и някой да играе, нали? Много ще липсва Уелтън. За него си мисля през последните дни... Той беше сърцето и душата на нашия отбор. Трябва да намерим заместници - играчи, които са атрактивни, за да задоволяват нашата публика".

"Разчитаме на колективното мислене и колективния дух. Що се касае за изходящите трансфери - радвам, се, че Левски нашумя в Европа с изходящите трансфери".

Още: Треньорът на Левски дава пресконференция преди подновяването на Първа лига

Утрешният двубой

"За Пирин нямам много да Ви говоря. Показал съм на футболистите най-опасните играчи в отбора им, показали сме и евентуалната им стратегия. Очаквам сериозен мач, но най-вече очаквам нашият отбор да победи, за мен сме по-силния отбор и трябва да бием и да вземем три точки", завърши Николай Костов.

Полицията в Благоевград на крак за сблъсъка между Пирин и Левски от 21-вия кръг на Първа лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички