Кокала обяви пред Sportlive.bg има ли финансова криза на „Герена“ и отсече: По-класни сме от ЦСКА, нищо чудно да станем шампиони


Кокала обяви пред Sportlive.bg има ли финансова криза на „Герена“ и отсече: По-класни сме от ЦСКА, нищо чудно да станем шампиони
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9744 0

Днес Левски приема Хамрун Спартанс в среща реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Вечният враг на „сините“ ЦСКА също излиза в решителен сблъсък от същия турнир. „Червените“ гостуват на Сейнт Патрикс, след като изненадващо загубиха с 0:1 на националния стадион „Васил Левски“

Sportlive.bg попита бившия футболист и треньор на Левски Емил Велев за мнение и за реванша на ЦСКА с ирландците. Той е на мнение, че „червените“ не са загубили шансове да продължат към плейофа.

Велев съпостави отборите на Левски и ЦСКА и каза дали „сините“ имат шансове да триумфират с шампионската титла през този сезон.

Ето какво сподели Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, ще Ви попитам и за реванша на ЦСКА. Какви са шансовете на „червените“ да отстранят Сейнт Патрикс след шокиращото поражение в първата среща?

- Според мен ЦСКА вдигнаха нивото и го показаха, въпреки че загубиха. Играха по-добре от ирландците. Сега може би ще им трябва и по-голяма доза късмет във втория мач, за да могат да продължат напред.

Нищо не е загубено, след като вече предимството на головете на чужд терен не важи. Смятам, че силите са изравнени. С една идея качеството е на страната на ЦСКА.

- Кой отбор е по-класен в момента, ако съпоставите Левски и ЦСКА?

- Според мен Левски е по-класният отбор в момента – както като чужденци, така и като български изпълнители.

- Левски може ли да мечтае за шампионската титла през този сезон?

- Много е рано да се правят подобни заключения. Амбициите на Левски са винаги титла и купа. Мисля, че няма да е чудно, ако Левски спечелят шампионата през тази година.

- Финансовата ситуация в клуба доколко се отразява на отбора според Вас?

- В момента не можем да говорим за финансови проблеми, тъй като виждаме, че и след помощта на публиката нещата се оправиха. Отделно се взеха и доста класни чужденци, което е знак, че не говорим за липса на средства.

- Да, става въпрос за натрупани задължения основно към НАП…

- Тези задължения се разсрочват. Почти всички отбори са на този принцип в България, а и в Европа.

- За последно работихте във Вихрен Сандански. Сега с какво се занимавате и имате ли оферти?

-  След една година си тръгнах от Сандански. Останах с добри впечатления от града и от отбора. Но ни се разминават очакванията и амбициите.

Към момента нямам предложения. Занимавам се и с школата, която имам Левски – Спартак. Увеличава се бройката на децата, а и отборите са добри. В момента съм на такава вълна.

А ето каква култова прогноза направи Кокала пред Sportlive.bg за реванша на Левски срещу Хамрун Спартанс и сблъсъка срещу Лудогорец, ако мачът срещу шампионите не бъде отложен.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички