Емил Велев "приземи" феновете на Левски и обяви какво е нужно на отбора за нова "синя приказка"


Емил Велев "приземи" феновете на Левски и обяви какво е нужно на отбора за нова "синя приказка"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2688 0

Емил Велев - Кокала е последния треньор, който печели с Левски първенството на България през 2009 година. Той взе участие в 106-ия рожден ден на "сините" в мача на "звездите", а пред коледите от "Новспорт", специалистът коментира ситуацията в отбора от Герена. В момента Кокала води отбора на Вихрен (Сандански).

Той сподели, че подреждането в изминалия сезон не е изненадващо и, че предполага, че през следващия ще е подобно.

" През пролетта от Левски поставиха за цел да спечелят Купата на България и да играят в Европа. И двете цели бяха изпълнени успешно. Купата на страната заслужено отиде в Левски. Сините играха силно и в двата полуфинала срещу Лудогорец и след това се случи и логично - победа над ЦСКА София във финала. Финалът беше малко нервен заради заряда, но превъзходството на Левски бе явно и заслужено тимът спечели Купата."

Кокала обяви, че тримата нови попълнения в Левски са добро начало, но ако иска отбора да се бори за нещо повече - ще са нужни още футболисти. Все пак остана реалист, че при сегашната финансова ситуация при "сините" това не е възможно. 

Според специалиста, "сините" определено имат нужда от изявен лидер на терена, като обяви, че Ивелин Попов определено може да заеме тази позиция.

На въпрос за това дали ще има нова "синя приказка" Велев отговори не много оптимистично:

" Не искам да съм песимист, но мисля, че точно с този сегашен отбор на Левски няма как да има нова "синя приказка". За да се случи, трябва да се надгради. А за да има такова надграждане, обиграване, е нужно време. Няма как изведнъж да се направи голям отбор и да надскочи себе си. През 2005 година, ако не бяхме победили Оксер през 2005 година, ситуацията в клуба сигурно щеше да се развие по-друг начин."

А ето каква сума ще дължи Левски на Берое при продажба на Илиян Стефанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички