Каква е причината за колосалната оферта за спонсорство към Левски?


Каква е причината за колосалната оферта за спонсорство към Левски?

12559 0

В сряда, 12 февруари Левски съобщи, че е получил предложение за спонсорство от хазартната компания Efbet в размер на 8,5 млн. годишно. Тази колосална сума надвишава почти седем пъти размера на спонсорството, което осигуряваше Efbet преди само една година. 

От "Дневник" потърсиха eдин от съдружниците в компанията Цветомир Найденов да разясни каква е причината за драстичния скок в предложението за спонсорство. Отговорът на Найденов е повече от лаконичен: "Всички сме свидетели последните седмици на зова за помощ на изпълнителния директор на ФК "Левски" Павел Колев и притесненията му, че "няма пари за "Левски", "Левски" ще фалира". "Ефбет" e социално отговорна компания от хазартния сектор, наш дълг е да помагаме на спорта в България. От друга страна, като предлагаме сериозен спонсорски договор, се надяваме да вдъхновим и други български компании да подпомогнат спорта у нас."

Освен това от хазартната компания отново подчертават, че нямат интерес към собствеността на Левски, а и на други клубове: "Нито намерение да ставаме собственици не само на ФК "Левски", но и ЦСКА или друг български или чуждестранен клуб. Нямаме амбиции да сме собственици на футболни или на каквито и да е спортни клубове. Целта ни е да ги подпомагаме, като рекламираме при тях". Въпреки това известен факт е, че Цветомир Найденов е акционер във втородивизионния ЦСКА 1948.  

Междувременно председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян коментира шансовете Efbet да влезе отново в Левски (повече по темата четете тук).

 

Според информация на "Дневник" договорът на "Левски" с притежаваната от Васил Божков "Национална лотария", чрез който компанията рекламира 7777.bg на екипите на отбора, е изтекъл и няма пречки да бъде подписан нов с друга компания.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Класации


Петте футболни звезди, които никога не са изпускали дузпа

В света на футбола дузпите са лотария. И рано или късно всеки футболист тегли губещ билет. Дори легендарни играчи...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама