Левски срещу ЦСКА в едно дерби с по-различен заряд


Левски срещу ЦСКА в едно дерби с по-различен заряд
Снимка: Официален сайт на Левски

11159 0

Още в първия кръг на футболната 2020 година ще станем свидетели на две горещи дербита в Първа лига - това между Левски и ЦСКА, както и пловдивското между Ботев и Локомотив Пловдив. Днес обаче на сцената излизат "сини" и "червени", като зарядът около тази среща е малко по-различен.

А причината са събитията в лагера на Левски в последния месец. Година, след като на "Герена" пристигна ново ръководството, което вложи доста финанси и сложи не малко ред, нещата се обърнаха тотално за много кратко време. Финансовият благодетел на столичани Васил Божков има 11 повдигнати обвинения и е в арест в ОАЕ. Неговият сътрудник Георги Попов, който държи акциите на Левски също е сред издирваните и бе обявено, че е задържан заедно с него. Освен всичко това - не е ясно и до кога генералният спонсор "Националната лотария" ще може може да издържа клуба заради промените в Закона за хазарта.

Всички тези проблеми се стовариха върху главата на феновете, които се мобилизираха изключително много, водени от голямата си любов към клуба. Бяха извадени над 3000 абонаментни карти, останаха единични бройки билети за днешния двубой, а само за 48 часа събраха сумата от 143 000 лева за вноската към НАП, която трябваше да се събере до 27 февруари. Сумата бе надмината и започна да се събира тази за март месец в дарителска сметка, отворена само за тази цел. Левски е опрян до ръба, а привържениците правят всичко възможно, за да покажат, че никога няма да се откажат от него.

Точно поради тази причина и днешният двубой е с много по-различен заряд. Очакват се над 15 000 "сини" фенове на стадиона, като от клуба , съвместно с НКП, организираха шествие под надслов "Левски, ти си всичко за нас". Походът ще стартира в 12:30 часа, а маршрутът на шествието е от бул. "Тодор Александров" по бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Драган Цанков", с крайна точка Национален стадион „Васил Левски", като срещата започва точно в 14:45 часа.

Резултатът със сигурност е от значение за привържениците, но в никакъв случай не е най-важното в момента. Най-хубавото, което ще зарадва тях е да видят подобно себераздаване и от играчите на терена. Едно от новите попълнения Симеон Славчев вече заяви: "Искаме просто да спечелим мача на 15-и и да зарадваме феновете. Аз лично нито чета, нито гледам. Въздействие няма как да няма и ние сме длъжни да защитаваме Левски на терена. Какво се случва нагоре, това не е наша работа. Да покажем, че сме кучета в дербито и да защитим Левски", заяви Славчев дни преди двубоя.

Халфът бързо впечатли феновете с отношението си към клуба, въпреки че все още няма официален мач. В часовете преди срещата стана ясно, че е тренирал на пълни обороти със счупен пръст на единия крак и това по никакъв начин няма да му попречи да дебютира, ако Петър Хубчев реши. Единственият, който е под въпрос в Найджъл Робърта, тъй като за него се появиха информации, че има леко неразположение. Наставникът успява към момента да държи играчите настрана от всичко това и със сигурност "сините" са късметлии, че точно характер като Хубчев в момента е треньор.

В "червения" лагер ситуацията е доста по-спокойно, що се отнася до високите етажи на ръководството. От игрова гледна точка обаче не е точно така, а всички притеснения идват заради подготовката на отбора. В контролите ЦСКА не успя да вкара нито един гол, а допуснаха цели 11 попадения. Засега наставникът Милош Крушчич запазва спокойствие, като няколко пъти сподели, че е доволен от работата, която са свършили и резултатите нямат толкова голямо значение в приятелските срещи.

"Нашата работа за подготовка на този мач сме я свършили. Отработили сме нещата. Имаме още една тренировка, последната преди мача. Аз винаги разговарям с играчите. Не е от значение дали играем срещу Левски. Нещо чак толкова по-специално не си говорим. Говорим си повече около няколко детайли. Може и да им готвим изненада. Ще видим. Този мач няма да е решаващ за моята съдба. Всъщност, всеки мач е решаващ ", заяви той преди двубоя.

По всяка вероятност изглежда, че отборът ще е без централния си защитник Раул Албентоса. Това и потвърди наставникът, като допълни, че не е тренирал в последните няколко дни и много трудно би се възстановил. Друга загуба за тима е липсата на Тиаго, за когото стана ясно вечерта преди двубоя, след като не попадна в групата. Любопитно е дали ще започне от първата минута и перлата в селекцията - Стефано Белтраме. Той показа някои хубави неща по време на контролите, но не е ясно дали ще бъде избран той или Кристиян Малинов, или пък Крушчич ще опита да пусна и двамата в игра. През седмицата феновете на ЦСКА показаха по-ниска активност в закупуването на билетите, но важна подробност е, че вече отпада забраната за продажба на билети в деня на двубоя. По този начин всеки един фен ще може да закупи и днес своя пропуск.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички