Иво Ивков коментира казуса с Петър Хубчев и заяви: Разбира се, че има напрежение в Левски


Иво Ивков коментира казуса с Петър Хубчев и заяви: Разбира се, че има напрежение в Левски
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

2084 0

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков, даде интервю пред "Diema", в което коментира неуредените отношения между клуба и Петър Хубчев и заяви, че "сините" нямат причина да се притесняват от заявката на треньора на Берое да извади документи:

"Всяко разсрочване на задължения е добра новина. Казах, че съм разочарован от сделката с Хубчев още преди няколко месеца. Считам, че това са грешни суми. Това нямаше как да се случи без помощта на генералния спонсор. Хубчев и още един разсрочиха оставащите три вноски на шест", започна той.

"Левски не може да се притеснява от документите, които ще извади Хубчев. Нямаме притеснения. Ако някой трябва да има притеснения, това е той. Ние работим Левски да се стабилизира финансово. До голяма степен успяваме. Левски е на прав път и най-вероятно ще вземе лиценз. Не съм сигурен, че ще се спасим, но вярвам, че това ще стане. На прав път сме, хората ни го показаха в събота. Имаме ресурса да успеем. Винаги може да дойде най-лошото. Обичам да гледам реалната картинка. Левски е във възход, Левски има всички шансове да се върне, където му е мястото, но няма да стане бързо".

Иво Ивков коментира и слуховете от миналата седмица, според които Станимир Стоилов е влязъл в остър спор с ръководството на Левски:

"Мъри е човек, който си поставя най-високите цели. Той е най-подходящият треньор за Левски в света. Този човек вкара два отбора в групова фаза на Шампионска лига. Показа, че няма равен в България. Този човек е вечен и независим човек. Той в момента е така отдаден на каузата, че нищо не може да го спре. Това ме зарежда днес. Ние сме в непрекъснат контакт. Той е най-важният човек в Левски в момента".

"След тези думи мислите ли, че има напрежение между ръководството и треньора? Разбира се, че има напрежение. Всеки ден. Ние сме в такава ситуация. Дойде за малко, разговорът се проточи и Мъри прецени, че е по-добре да присъства на УС, вместо на тренировката. Той е по цял ден на "Герена". Няма проблем от една пропусната тренировка", заяви уверено Ивков.

Относно призива на Стоилов да бъдат разкрити имената на всички, довели клуба до настоящото му тежко финансово положение, изпълнителният директор на "сините" заяви следното:

"Призивът на Мъри не ме изненада. Коментирали сме този въпрос. Мислим еднакво. Аз считам, че сега е фокус върху кампанията, отбора. Това няма да избяга. Левски след всеки собственик излиза по-слаб или на колене. Ние трябва да сменим модела и вървим към промяна на модела. На фона на това, че ни предстои лицензиране, да изляза и да соча с пръст... Аз съм за по-всеобхватен анализ, за да не се случва повече. Трябва да се види дейността на някои треньори, които с идването на някои футболисти, питаха какво правят тук. Селекцията ни беше почти без пари. Петте нови футболисти играха в събота. Толкова качествена селекция като тази в момента, не е правена. Мъри има право да е по-емоционален. Ако ще излиза истината, искам да излезе цялата истина. Самите цифри всеки може да види в Търговския регистър", завърши Иво Ивков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички