Италия нащрек: куп ултраси, сред които и такива на Левски, заплашват да "запалят" Неапол довечера


Италия нащрек: куп ултраси, сред които и такива на Левски, заплашват да "запалят" Неапол довечера
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3970 0

В Неапол се готвят за ултрас война преди мача между Италия и Англия от квалификациите за Евро 2024 тази вечер. Издания от Ботуша съобщават, че в южния италиански град са се стекли 5000 англичани за мача, като голяма част от тях са в страната няколко дни по-рано.

Сред тях има много опасни такива

Подранилите фенове от Острова са присъствали на трибуните на римското дерби между Лацио и Рома (1:0). Част от тях - фенове на Уест Хем, са подкрепили събратята си от Лацио, като редом до тях са били и ултраси на родния Левски. Имало е голямо стълпотворение на чужди ултраси на стадион "Олимпико" по време на двубоя, като част от гостуващите агитки са подкрепяли феновете на "вълците".

Какво може да се случи довечера?

В Италия се опасяват, че ултрасите от цяла Европа ще си спретнат истинска война по улиците на Неапол, като може да се стигне до същите опустошения, които крайните привърженици на Айнтрахт Франкфурт нанесоха на Неапол преди мача на техния тим с Наполи в Шампионска лига.

В Италия говорят за "катастрофа"

Страховете на Ботуша са, че подобна сбирка на европейски крайни фенове в Неапол може да има по-лоши последици от тези, създадени от сблъсъка между фенове на Айнтрахт и Наполи по-рано. "Това ли е хрониката на една обявена катастрофа", пишат издания в Италия по този повод. някои от тях определят мача Италия - Англия като "буре с барут". 

Сайтът mowmag.com съобщава, че на Рома - Лацио е имало и ултраси на Реал Мадрид, Динамо Загреб, полски и германски такива. Сред последните е запалянкото, облякъл фланелка с надпис "Хитлерсон" на гърба си - ето какво се случи с него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички