Има ли препъникамък за сделката? Наско Сираков узна ще дойде ли нов собственик на Левски


Има ли препъникамък за сделката? Наско Сираков узна ще дойде ли нов собственик на Левски
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4172 0

„Спасителният бряг“ за Левски е все по-близо. Настоящият мажоритарен собственик на „сините“ Наско Сираков е провел финални разговори с компанията на сръбския милиардер Драган Шолак за придобиването на  клуба. Те се били проведени в понеделник, твърди „Блиц“ позовавайки се на свои достоверни източници.

Тогава Сираков, който е представлявал Левски, е и бил уведомен от групировката "Sport Repiblic", дъщерна на Юнайтед груп, че съвсем скоро сделката ще бъде официализирана.

Одитът на клуба е завършил благополучно. Не са били открити допълнителни огромни задължения на „сините“.  Така изглежда, че Левски е възможно да има нов собственик дори  и преди Коледните празници.

Според „Блиц“ „Sport Rebublic“ е уверил Сираков, че ще купи Левски. Групировката е  постигнала договорка с Васил Божков  за дълговете към него. Бившият собственик на Левски, който към момента живее в ОАЕ е провел среща с представители на Драган Шолак. Подписано е споразумение, гласящо, че до 31 януари 2023 под формата на няколко транша  бъдещият финансов благодетел ще изплати всичко на сметката на Божков. Размерът на сумата очаквано остава конфиденциална тайна. „Sport Rebublic“ са дали писмени гаранции и на НАП, че ще се издължи и към държавната хазна.

А ето колко култово Венци Стефанов коментира успеха на Славия над Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички