С три свидни жертви хитър Славия матира безидеен Левски в Първа лига! (ГАЛЕРИЯ)


С три свидни жертви хитър Славия матира безидеен Левски в Първа лига! (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7525 0

Отборът на Славия победи Левски с 2:1 като домакин в отложеното столично дерби от 3-ия кръг на родната Първа лига. "Белите" надиграха тактически "сините" и заслужено се поздравиха с успеха на стадион "Александър Шаламанов" с попадения на Галин Иванов и Кемело Нгуена, а голът за гостите отбеляза Марин Петков.

Славия взе ценните три точки в мача, но и даде три свидни жертви. Не бяха изминали 20 минути от мача, когато Славия трябваше да извърши двойна принудителна смяна заради контузии на Ахмед Ахмедов и Тони Тасев. През втората част контузия получи и Ертан Томбак.

Иначе Левски започна с натиск двубоя в Овча купел, но Славия пръв стигна до гол в срещата. След половин час игра Галин Иванов вкара фантастичен гол с удар от границата на наказателното поле, при който Абдулахи Шеху остана пасивен и му позволи да стреля.

В началото на втората част гол на Славия бе отменен заради засада. Малко след това и Левски бе много близо до гол. След разбъркване в наказателното поле Ивелин Попов бе съборен от противник, а освен това останаха съмнения, че топката е преминала голлинията. Преди това обаче Попов бе в засада, заради което ВАР не се намеси.

Славия продължи да се придържа към тактиката си и в 71-ата минута стигна до втори гол, реализиран от Кемело Нгуена. Левски нямаше отговор до 93-ата минута, когато Марин Петков успя да върне един гол. В оставащите добавени минути обаче Славия запази аванса си и взе трите точки.

С победата Славия излезе пред Левски в подреждането, заемайки пето място с 24 пункта, колкото имат и "сините", но заради загубата в директната среща между двата тима остават на шеста позиция. Иначе Левски е с мач по-малко от "белите". В следващия кръг Левски гостува на Септември София, а Славия гостува на Локомотив Пловдив.

Дербито Славия - Левски в СНИМКИ (ГАЛЕРИЯ)

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна с натиск срещата в Овча купел. Славия претърпя две ранни контузии, заради които се наложиха две принудителни смени. Ахмед Ахмедов изпита болки, с които не можеше да продължи срещата, а Тони Тасев отнесе удар в главата от Филип Кръстев, напускайки терена с бинтована глава.

В средата на полувремето Георги Миланов отправи мощен удар към вратата на Славия, но Светослав Вуцов успя да избие. Секунди по-късно стражът на домакините допусна грешка в наказателното поле, но Ертан Томбак го покри и опази вратата на "белите" суха.

В 29-ата минута Славия успя да излезе напред в резултата. Левски изгуби топката в средата на терена, което позволи на домакините да организират бърза атака. Топката стигна до Галин Иванов на границата на наказателното поле, където Абдулахи Шеху бе пасивен и му остави пространство. Иванов не чака втора покана и си нагласи топката за удар, за да вкара с хубав изстрел към вратата на Пламен Андреев - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Славия стигна до втори гол в мрежата на Левски. Кристиян Добрев бе изведен по десния фланг и проби в наказателното поле на "сините". След това той върна топката назад към Емил Стоев, който вкара. Голът обаче бе отменен заради засада на Добрев.

Малко по-късно Левски едва не стигна до изравнителен гол след страшно разбъркване в пеналтерията на Славия. Всичко започна от лошо излизание на Светослав Вуцов, който увисна във въздуха и позволи на топката да мине зад гърба му. Ивелин Попов излезе на празна врата, но бе избутан в гръб от противников играч. Топката бе изчистена на голлинията, а играта продължи. Впоследствие ВАР не се намеси, тъй като Попов е бил в положение на засада преди съмненията за това дали е имало дузпа и дали топката е преминала голлинията.

В средата на полувремето Славия извърши и трета принудителна смяна: Ертан Томбак се контузи и трябваше да бъде заменен от Константин Чешмеджиев. В 71-ата минута Славия удвои преднината си. След пробив по десния фланг топката бе подадена по земя към Кемело Нгуена в наказателното поле, който засече от непосредствена близост до вратата и вкара. Голяма роля при гола имаше Галин Иванов, който бе в основата на цялата атака - 2:0! 

В следващите минути гостите така и не намираха път към вратата на домакините. Едва в 93-ата минута Левски успя да върне един гол. След пробив отдясно последва центриране в наказателното поле, което стигна до Марин Петков, а той засече от близко разстояние до вратата, за да се разпише - 2:1! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 21. Светослав Вуцов, 3. Ертан Томбак, 23. Емил Виячки, 37. Венцислав Керчев, 4. Людовик Соарес, 17. Ерол Дост, 77. Георги Вълчев, 71. Кристиян Стоянов, 88. Тони Тасев, 33. Галин Иванов, 9. Ахмед Ахмедов

Левски: 1. Пламен Андреев, 12. Абдулахи Шеху, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 7. Георги Миланов, 30. Филип Кръстев, 14. Илиян Стефанов, 17. Уелтън, 18. Роналдо, 10. Ивелин Попов

ПРЕДИ МАЧА

Според мнозина Левски влиза като фаворит в срещата. Във временното класиране "сините" са пети и при евентуална победа днес ще се изравнят по точки с първия ЦСКА 1948. Славия от своя страна е на осмата позиция и е безгрешен у дома на "Александър Шаламанов".

Славия определно ще търси победата и ще влезе в дербито с допълнителна мотивация, след като през изминалия сезон "белите" бяха надвити на два пъти от Левски - с 0:1 у дома и 1:2 на "Герена". 

Станимир Стоилов няма да може да разчита на контузените Жереми Петрис и Билал Бари. От другата страна пък в Славия се завръщат Галин Иванов, Людовик Соарес и Камело Нгуена като последните двама получиха почивка от Златомир Загорчич.

За реда на терена ще отговаря елитният арбитър Станислав Тодоров.

Къде да гледаме срещата Славия - Левски по ТВ?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички