Мъри Стоилов пое вината за загубата на Левски, открои "обидни грешки" в дербито със Славия


Мъри Стоилов пое вината за загубата на Левски, открои "обидни грешки" в дербито със Славия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3259 0

Наставникът на Левски Станимир Стоилов бе критичен както към себе си, така и към футболистите след загубата на отбора от Славия с 2:1 в Първа лига. Мъри смята, че играчите му не са влезли с правилната настройка в столичното дерби и не са били достатъчно агресивни, за което той вижда вина в себе си.

"Причините за загубата търсим изцяло в нас. Не можахме да намерим решение в атакуващите ни действия, Славия се бяха групирали в собствената си половина, използваха всяко положение при контраатака. Когато в такива мачове противникът е добре затворен, за нас става все по-трудно и по-трудно", започна Мъри.

"Не бяхме достатъчно настроени за важността на мача мача, тук виждам вината в себе си, явно не успях да дам досатъчно разяснения за важността на тази среща. Също откъм агресия и динамика имахме проблеми. При 0:0 имахме две-три положения, които не успяхме да реализираме", добави още Стоилов.

Треньорът на Левски критикува и индивидуалните грешки на своите играчи, които нарече "елементарни, даже обидни". "Тежко намирахме решения. Не ми хареса амбицията и агресията, в която играеш с този важен мач. Твърде елементарни индивидуални грешки за футболисти на Левски, даже обидни. Сега вече няма много време за работа, защото има мачове през три дена", каза Мъри.

Губим мачове в столицата, което не отговаря на амбициите ни. Явно трябва да сваля малко целите и задачите, които поставям, защото отборът не може да скочи на това ниво. Смятам, че не бяхме достатъчно добре настроени, за което виждам изцяло вината в себе си", завърши Станимир Стоилов.

В мача имаше и спорен момент за Левски, при който останаха съмнения за дузпа или дори гол (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички