Играл при Костов в Левски: Идеите му за футбола и изискванията му в тренировки са страхотни!


Играл при Костов в Левски: Идеите му за футбола и изискванията му в тренировки са страхотни!
Снимка: Levski.bg

9739 0

Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев обяви, че изборът на Николай Костов за нов треньор на тима е правилен. Халфът е работил за кратко с наставника по време на първия му престой на "Герена" преди около десетилетие.

"Много неща се говореха и в крайна сметка каква е била истината, можем само да гадаем. Смятам, че Николай Костов е правилен избор. Саво Милошевич го познавам като футболист, а като треньор не мисля, че щеше да бъде удачен вариант. Предполагам, че ръководството е преговаряло с други наставници и след като се е спряло на Николай Костов, е преценило, че той ще бъде най-добрият избор.

В крайна сметка са важни резултатите и се надявам той да се справи. Да съумее да изгради още по-силен отбор, за да може Левски да е по-напред в класирането в края на сезона. Работих с него много отдавна и предполагам, че оттогава се е развил, подобрил и осъзнал какво се е случило в онзи период.

Надявам се да е малко по-спокоен и да е разбрал каква е българската действителност, защото до онзи момент не беше работил в голям наш клуб. Имаше известно напрежение, дано сега престоят му да е доста по-успешен, което му го пожелавам", каза Гаджев пред "Тема спорт".

Той бе запитан на какво е държал Костов в работата си, на което отговори за дисциплината, на която всеки треньор държи. "Дисциплината не се държи само от наставника, а и от самите футболисти. Всеки е професионалист и трябва да бъде отговорен по всяко едно време на денонощието, ако иска да постига резултати. Така че тя не зависи само от треньора.

На мен ми направиха добро впечатление доста неща в работата му. Държи много на хранителния режим, а изискванията в тренировъчния процес и идеите му за футбола са страхотни. Въпросът е, доколко са приложими в България, защото нашето първенство е някак по-странно oт останалите (смее се) и футболът, който се играе, е по-различен.

Надявам се новият треньор да остане по-спокоен с цялото напрежение, което ще има в Левски, за да може да си свърши работата по най-добрия начин", бяха думите на бившия халф на "сините". А ето кой играч впечатли Гаджев от състава на "сините".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички