Христо Йовов: Тотото трябва да бъде популяризирано, дали ще е с Левски е друг въпрос


Христо Йовов: Тотото трябва да бъде популяризирано, дали ще е с Левски е друг въпрос
Снимка: БГНЕС

1846 0

Бившият играч на Левски и член на УС на спортния тотализатор Христо Йовов говори относно възможността тотото да стане спонсор на "синия" клуб. Той бе категоричен, че разговори не са водени, но тепърва ще се търсят места за популяризиране на тотализатора, а "Левски е институция".

"Мога да кажа моето виждане по темата. Ние от три седмици се занимаваме с тотализатора. Това със сигурност не е коментирано и не мога да дам параметри, какво би могло да стане. Едно е сигурно, че ще направим всичко възможно, за да популяризираме тотото. То трябва да бъде рекламирано, а дали ще е с Левски или някакъв друг спортен клуб или отбор е друг въпрос. Знаем, че Левски е една институция в България и има много последователи. По този начин хората могат много лесно да бъдат докоснати чрез футболния клуб. На този етап нищо не е коментирано от нас и това са последващи решения", заяви Йовов пред "Дарик". 

Той сподели още, че е впечатлен от поведението на „сините“ фенове и тяхната подкрепа спрямо клуба от „Георги Аспарухов“. „Това, което се случи с вечния съперник предизвиква страха у хората, да не стане така и с Левски. Феновете на тези два отбора могат да помогнат по този начин на клубовете си. Надявам се еуфория да не премине, защото тя е факт в началото на такива моменти, когато хората даряват пари и помагат на дадена кауза. Надявам се да продължи и Левски да пребъде. Смятам, че е важно ръководството на Левски да предприеме важни стъпки. Чувам, че клубът има сериозни разходи и е добре в бъдеще да се привличат играчи с по-скромни възнаграждения, за да могат да се чистят задълженията.

Не че не е важно и хубаво Левски да печели трофеи, но е по-важно клубът да оцелее и това хората трябва да го знаят. В този момент това е по-важно. Трябва да се борим клубът да оцелее. Това ако се разбере от повече хора, ще бъде и по-лесно на ръководството да е с по-развързани ръце и да се справи с тези стъпки. Всички фенове трябва да разберат, че в момента трофеите не са най-важното нещо, не че няма нужда от тях“, допълни Йовов.

А относно пандемията от коронавируса и как се справя той с изолацията. "Вчера си мислех, че от доста време не съм имал възможност толкова дълго да бъда до най-близките си хора. Чувствам се доста добре и се радвам да прекарваме всеки момент заедно. Вярвам, че не само аз, но и много други хора се наслаждават на момента. По стечение на обстоятелствата бяхме започнали ремонт и една от стаите е напълно празна. Там със синовете ми играем футбол. Ползваме я за футболен терен и тренираме разни неща с топка, но това не е достатъчно. Децата имат нужда от излизане, но пък се съобразяваме. В днешни дни технологиите са много напреднали и ние имаме проблем, както и доста хора в това отношение. С жена ми сега си затваряме очите за някои неща, но така времето на децата минава малко по-бързо в създалата се ситуация. Търсим им занимания, за да не мислят за излизания с приятели". По-рано премиерът Бойко Борисов обеща, че тотото ще помогне на Левски, като му стане спонсор. А какво още обещание даде - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички