Бойко Борисов обеща на Левски тотото за спонсор и козирка за "Герена"


Бойко Борисов обеща на Левски тотото за спонсор и козирка за "Герена"
Снимка: Правителствена пресслужба

8038 0

Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата е готова да помогне финансово на Левски чрез държавния спортен тотализатор. Министър-председателят добави, че е обещал на "сините" и козирка за стадиона, "за да не им се смеят", че нямат.

"Всичко е работа на ръководството, на фенклуба. Аз съм им казал в разговор. Един бизнесмен не мога да накарам на сила да стане спонсор на някого. Левски е такъв отбор, че за 6 месеца, за година, както помагаме навсякъде, може поне (да помогнем) с тотото за реклама. То се видя, че имат огромна фенска маса и това няма да е подарък", заяви Борисов по време на инспекция си на стадион "Панайот Волов" в Шумен.

"Казал съм им. Нека да мислят. С това можем в един момент да им помогнем, ако искат. Ако могат да се оправят сами, още по-добре. Както правим на други стадиони, и на тях ще им помогнем, за да не им се смеят, че са без козирка", добави премиерът.

По отношение на стадиона в Шумен, Борисов написа във Фейсбук: "От 40 години не е правен сериозен ремонт на стадион "Панайот Волов" в Шумен, а в града има 2 мъжки отбора и 4 детски футболни школи. Затова правителството отпусна 3 млн. лв. за реконструкция на спортното съоръжение. След като видим какво е направено, ще отпуснем и още средства. Пред присъстващите споделих също така, че обмисляме изграждането на републикански хиподрум, където да се провеждат конните състезания."

А какво си казаха Бойко Борисов и левскарите по време на тяхната среща в края на януари - припомнете си в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички