Хосе Кордоба: 10 години без трофей е много за Левски, ще спечелим купата


Хосе Кордоба: 10 години без трофей е много за Левски, ще спечелим купата
Снимка: Оф. сайт на Левски

2781 0

Един от ключовите футболисти на Левски коментира престоя си в клуба. Той говори в интервю пред "Гонг" по най-различни теми свързани с отбора. 20-годишният защитник сподели какви съвети получава от Станимир Стоилов,  както и за предстоящия финал за Купата на България срещу ЦСКА на 15 май.

Първите стъпки във футбола

"Започнах да играя футбол заради брат ми. Той се контузи, когато бях на 8 години и оттогава се влюбих в този спорт. Първият ми професионален клуб беше Индепендиенте де ла Хорера, след което се озовах в Селта, защото се представях добре. Отидох на проби и след две години се появи възможността да нося екипа на тима.

Прекарах близо шест месеца, но настъпи пандемията от коронавирус. Появи се предложение да отида в Португалия или да замина за България. Млад съм и исках да разбера какво представлява страната ви, какъв е футболът и как се играе. Първи с мен се свързаха от Етър, затова предпочетох да дойда във Велико Търново.

За трансфера си в Левски

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов ми се обади и ми каза, че иска да ме привлече. Почувствах се много добре, тъй като именно разговорите с него ми помогнаха да взема правилното решение. Знаех, че отборът е в сложна финансова ситуация, но това не ме притесняваше.

Какви съвети получава от Станимир Стоилов

"Получих два ценни съвета. Първият- винаги да съм концентриран. Вторият- да бъда отговорен както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Той държи да не отклонявам внимание от топката, за да съм наясно дали ще е дълго или късо подаване. Тези неща ми помогнаха да се развия и да продължавам да израствам. Мога да се подобря в защита и в играта си с глава. По време на мачовете придобивам все по-голямо самочувствие, което е важно за мен.

Успешните мачове с Лудогорец

"Представихме се великолепно. Наставникът ни каза, че съставът изпреварва темповете на развитие и мисля, че и в двата двубоя го показахме. Публиката непрестанно ни подкрепяше и се надявам да не спираме да ги радваме. Смятам, че догодина сме готови да се борим за титлата, но ще трябва да продължим с възхода ни.

Предстоящият финал за Купата на България срещу ЦСКА

"Дебютът ми за "сините" беше именно в мач с ЦСКА. Сега всички сме по-уверени, за да изиграем добър финал и да вдигнем трофея вкъщи, на нашите привърженици, които го заслужават. 10 години без трофей е твърде дълго време и трябва да прекъснем този мрачен период. Накрая той завърши с думите, че обича Левски и иска да носи синята фланелка поне докато му изтече договора.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Следете всички информации за финала за финала ЦСКА- Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички