Главният архитект на София е провел разговор със собственика на Левски Наско Сираков


Главният архитект на София е провел разговор със собственика на Левски Наско Сираков
Снимка: Lap.bg

2851 0

Главният архитект на София Здравко Здравков е провел разговор с мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков късно вчера. Това разкри самият той в интервю пред "БНТ".

Разговорът е бил относно стадион "Георги Аспарухов" и нуждата от козирка над Сектор А:

"Снощи се чухме с Наско Сираков. Касае се за довършване на един стадион, който е започнат като конструкция. Сектор "А" не е покрит на "Герена", а неговото покриване трябва да отговаря на изискванията на УЕФА, като това ще струва доста средства", каза той в началото и след това добави:

"Такава аналогия козирка – трибуна, не бива да се прави, стадионът има огромна нужда от покриване, защото без него започва да се руши. Всеки знае, че една сграда без покрив, започва наводняване".

"Трябва да се намери спешно решение за покриване на Сектор "А", но не е само покриването, има доста сериозна промяна в осветлението, в другите сектори, за да се покрият изискванията на УЕФА. Трябва да се намерят сериозни средства. Финансовият ресурс за подобни съоръжения е огромен. Трябва да се сметне колко средства трябват. Тук е въпросът е да се намери необходимото финансиране, напрежение ще има, докато няма ясен финансов ресурс", смята Здравко Здравков.

Във вчерашния 12 януари Левски реагира остро на коментар на спортния министър, а след това последва и 'дуплика' от страна на Радостин Василев - прочетете я ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички