Адвокатът на ЦСКА посочи условие и срок за новия облик на стадион "Българска армия"


Адвокатът на ЦСКА посочи условие и срок за новия облик на стадион "Българска армия"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3279 0

Адвокатът на българския гранд ЦСКА Станислав Трендафилов заяви пред "Мач Телеграф", че е запознат с проекта на арх. Борислав Игнатов за нов стадион на отбора, който да бъде изграден върху съществуващите насипи, но добави, че вече сме 2022 година и клубът иска да построи модерно съоръжение от 4-та категория на ФИФА:

"Да, запознат съм с идеите на инж. Игнатов. Още когато той беше кандидат за кмет на София, желаеше да прави срещи с фенове на ЦСКА. Но ние сме 2022 г., искаме да строим стадион, който е от 4-та категория. Само ще ви кажа, че Националният стадион "Васил Левски" е 2-ра категория", коментира Трендафилов и добави:

"Ако през септември дадат разрешение за строеж, възможно най-скоро ще започнат реалните дейности. Фирмата, която ще реконструира "Армията", е готова още на другия ден да започне. Но си има стъпки и след това, които трябва да се следват. Една от тях е общината да направи коридор за извозване на отпадъците, например. Но архитектът на София присъства на срещата в Министерството на младежта и спорта, което ме прави оптимист".

"Откакто Радостин Василев стана министър на спорта, всичко върви в правилната посока и съм оптимист, че съвсем скоро ще имаме един нов стадион, какъвто заслужаваме. Защото вижте какво съоръжение имат в Албания, а те дори не са в Европейския съюз. Ако септември ни дадат разрешение за строеж, 1 г. и 9 месеца по-късно ще имаме нов стадион", отсече адвокатът на ЦСКА.

В този материал можете да видите ВИДЕО с един от проектите за нов стадион на "армейците"!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички