Георги Илиев - Майкъла: Преди Левски мълчаха, а сега изведнъж станаха фактор... цял живот са били толерирани


Георги Илиев - Майкъла: Преди Левски мълчаха, а сега изведнъж станаха фактор... цял живот са били толерирани
Снимка: Levski.bg

3262 0

Бившият футболист и директор на ЦСКА - Георги Илиев, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което коментира бунта на Левски срещу наложеното от Българския футболен съюз наказание за един мач без публика.

Майкъла е на мнение, че това е сериозен финансов удар по "сините": "Това е голям финансов удар по "сините", защото при 15-20 хиляди души публика могат да вземат 50-60-100 хиляди лева. А така БФС ги лишава от сериозен приход, с който биха покрили вноски от НАП, част от задълженията", каза той, но все пак добави: "Но си има точки в правилника, които предвиждат наказание за един мач, макар да не разбирам материята".

Георги Илиев допълни, че ходът на Левски е неправилен, защото в бъдещ момент всеки клуб може да последва примера: "Така всеки ще започне да си прави подобни неща - днес ЦСКА ще каже "Внимавай, Михайлов, да не стане пак блокада на базата в Бояна", утре Локо Пловдив ще го направи, вдругиден Славия. Какво е това? За мен е безхаберие и незачитане на правилата на футболния съюз. Всеки иска да си решава така, както го устройва".

Бившият играч на "армейците" е съгласен с твърдението на Левски, че ЦСКА е трябвало да бъде наказан по-сериозно за случилото се по време на мача с ЦСКА 1948, но изрази учудване, че досега "синият" клуб е мълчал, а "сега изведнъж станаха вече фактор":

"От Левски са прави, че ЦСКА са пожалени, когато на "Армията" хвърляха седалки и камъни по Ради Здравков. Тогава задължително трябваше да има решение и наказание. Но Левски очевидно върви добре и се развива в правилна посока. Преди, като бяха в криза и нямаха пари и спонсор, мълчаха, а сега изведнъж станаха вече фактор. Цял живот са били толерирани".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш треньор на ЦСКА упрекна Саша Илич за тактиката срещу Левски: В началото обеща да играе офанзивно, но...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички