Бивш треньор на ЦСКА упрекна Саша Илич за тактиката срещу Левски: В началото обеща да играе офанзивно, но...


Бивш треньор на ЦСКА упрекна Саша Илич за тактиката срещу Левски: В началото обеща да играе офанзивно, но...
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1787 0

Бившият играч и старши треньор на ЦСКА Ангел Червенков говори пред "Тема Спорт" и коментира актуалната обстановка в "червения" клуб след загубата от Левски. В началото той бе запитан кой има по-голяма вина за поражението - треньорът или футболистите:

"Отговорът е комплексен. И вината не може да бъде разделена, а споделена. Имаше един треньор, който казваше: "Ние ги подготвяме физически, тактически, психически, технически, но на терена играят те и ние зависим от тяхното представяне". За жалост, срещу Левски, ЦСКА бе напълно надигран и отстъпваше във всяко едно отношение. Поради тази причина вината трябва да се търси във всеки един", отговори Червенков и след това посочи грешките на Саша Илич от мача на "Васил Левски" на 18 септември:

"В началото на своя престой на "Армията" Саша Илич обеща, че отборът ще играе офанзивно, но… в същото време излиза срещу Левски с шестима подчертано дефанзивни играчи и без идея как да притисне и надиграе съперника. Как да очакваме, че Вион ще придаде нещо креативно. Той може само шпагати и фаулове да прави. Момчето тича много, бори се и толкова. Нещо е много объркано. В ЦСКА нивото и критериите трябва да са други. В Левски играят в същата постройка, но вижте им вътрешните халфове. Може ли да сравняваме креативността на Филип Кръстев и Георги Миланов с тази на Вион и Юга, а понякога и Жеферсон?", запита бившият наставник на ЦСКА.

Ангел Червенков назова и само двама играчи на "армейците", които му правят добро впечатление и изрази мнение, че шампионът в Първа лига е предизвестен: "Всички, които симпатизират на ЦСКА, трябва да се молят Юрген Матей да е здрав. Ако той не играе, тогава проблемите ще станат още по-дълбоки и хаосът пълен. Линдсет също е добро попадение. И приключвам дотук с този въпрос".

"Ще бъде много тежко, но истината е, че ЦСКА не може да отпадне от борбата за първото място, защото такава на практика няма. Шампионът е ясен, а битката е за местата след това и за излаз в Европа. Просто качеството струва пари, а е и въпрос на правилна преценка, каквото доказателство даде Левски. В тази насока всички в България трябва да се равняват по Методи Томанов. ЦСКА превъзхожда Лудогорец само по един показател - публиката, но за съжаление и феновете се отдръпнаха в голямата си част".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Футболен агент посочи 'единствената вина' на ръководството на ЦСКА!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички