Филип Кръстев каза в какво Левски е по-добър от ЦСКА, но уточни: Тези неща трябва да бъдат показани на терена


Филип Кръстев каза в какво Левски е по-добър от ЦСКА, но уточни: Тези неща трябва да бъдат показани на терена
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2998 0

Полузащитникът на Левски Филип Кръстев говори пред "Gong" преди неделния (18 септември) сблъсък срещу ЦСКА от 11-ия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Васил Левски" ще стартира в 16:45 часа.

В началото Кръстев се върна на загубения с 2:3 мач от Локомотив София и призна, че "сините" редици са били разконцентрирани в "Надежда": "Бяхме малко разконцентрирани. Допуснахме грешки, които друг път не допускаме. Нашата стабилност в защита не беше на нужното ниво, освен това не играхме и с това постоянство, с което играем друг път през целия период от мача. Имаше моменти, в които от липса на внимание и достатъчно усилия допуснахме Локомотив да стига лесно до нашата врата и да създава неприятности. В атака не успяхме да отиграем положенията си по най-добрия начин и направихме доста пропуски", започна младокът и след това отговори на въпрос дали Станимир Стоилов е бил по-остър в съблекалнята след тази загуба:

"Не е бил толкова остър, скара ни се, разбира се. Неприемливо беше да играем по този начин. Извадихме си поуките от този мач и в следващия ще изглеждаме по съвсем различен начин".

"Мачът в неделя е много важен за самата таблица с класирането, но и чисто психологически за нашия ритъм и нашата мотивация за следващите мачове. Мисля, че подсъзнателно имаме малко проблеми с мотивацията след отпадането от Европа. Това се дължи изцяло на наши грешки, които допускаме и начина, по който влизаме в мачовете. Трябва да си върнем мотивацията да печелим във всеки един мач, както беше миналия сезон и началото на този. Мачът с ЦСКА е перфектният шанс да излезем и да покажем, че сме отборът на Левски, от който всеки в България се страхува и отбор, който може да печели всеки един мач", категоричен бе 20-годишният халф, който назова и в какво Левски е по-добър от ЦСКА:

"Мисля, че можем да играем на по-високо темпо от ЦСКА, можем да пресираме по-добре от тях. Можем и да контролираме по-добре топката и да играем по-добре от ЦСКА. Все пак в дербитата с огромен заряд тези неща трябва да бъдат показани на терена, а не само отбелязани на думи като силни страни. В неделя трябва да покажем всички качества, които имаме като отбор и да затвърдим добрата игра".

Филип Кръстев бе запитан и коя е любимата му позиция на терена:

"Любимата ми позиция е зад нападателя, защото за мен това е най-хубавата позиция във футбола. Там е най-голямото удоволствие. Може би повече позитиви извлякох от това, че играя леко по-изнесен назад. Така станах по-комплексен играч и започнах да подобрявам други черти в играта си. Вече самото ми мислене е малко по-променено. В чужбина позицията ми лека полека започна да се променя. Мога да играя на всички позиции в центъра, дори по-дефанзивно се чувствам по-комфортно. Вече самото ми мислене за футбола е по-различно и не съм фокусиран толкова върху фаза атака, а повече гледам да бъда полезен във всички фази", разкри една от звездите на "сините".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Петър Жеков преди Левски - ЦСКА: Ще е трудно, но смятам, че този път ще спечелим!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички