Петър Жеков преди Левски - ЦСКА: Ще е трудно, но смятам, че този път ще спечелим


Петър Жеков преди Левски - ЦСКА: Ще е трудно, но смятам, че този път ще спечелим
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP.bg

1499 0

Легендата на ЦСКА Петър Жеков даде интервю пред "Тема Спорт" в дните преди сблъсъка между "червените" и Левски от 11-ия кръг на Първа лига. Той изрази мнение, че съставът на Саша Илич не създава достатъчно положения:

"Вкарахме два наистина страхотни гола на Славия за 3 минути. След хубави комбинации и много добри индивидуални прояви. Но това ни беше за целия мач, което е крайно недостатъчно. Трябва да достигаме до много повече ситуации за гол, особено на стадион "Българска армия". Ако трябва да сме честни, през първото полувреме играта беше трагична. След почивката вдигнаха оборотите, показаха добри неща и се харесаха на феновете. Но вкараха два гола и после пак дръпнаха ръчната. За къде се пазят?! Ами ако Славия ни бяха вкарали един гол? Трябваше пак да треперим и то насред "Армията"", започна Жеков и след това бе запитан за честите ротации, които Саша Илич прави:

"Мисля, че досега треньорът вече трябваше да е изпекъл отбора. Да започне да налага едни и същи футболисти, които да се обиграват и да свикват един с друг заедно на терена. Имаме няколко играчи, които не са добри в единоборствата и това оказва голямо влияние. В днешния футбол трябва да си от 1.80 нагоре и да имаш физическа сила. Навсякъде се търсят здрави, високи, мощни футболисти. Разбира се, нужен е и по един техничар да връзва играта и да тича, но в нашия отбор имаме трима-четирима такива и вече става много".

"Ние нямаме в момента централен нападател. Това е истината. Чисто и просто нямаме. Всички, които ги пробваме, няма да успеят да "захапят", казано на футболен език. И Бамба, и Назон, и Морено не са хора, на които можеш да разчиташ, за да носят голове и да дърпат отбора напред. А такива футболисти са жизненоважни в модерния футбол. Без голмайстор не става работата. Това е и големият проблем на ЦСКА в момента", продължи голмайстор №2 в историята на българския футбол.

"Бразилецът Гарсес досега вкарва най-често, но той е крило и не може на него да се разчита, че ще продължава да бележи толкова редовно. Ако вкарваше постоянно, щеше да е нападател, нямаше да го мъчат на фланга. В последните години имахме и Каранга, и Али Соу, и Кайседо се разписваше често, макар че не го харесвах много. А сега просто нямаме централен нападател. За отбор, който като нашия уж се бори за шампионската титла, е задължително условие да разполага с качествен голмайстор, иначе няма как да се получат нещата".

За финал Жеков прогнозира победа срещу Левски в неделя (18 септември, 16:45 часа):

"Срещу Левски мисля, че ще се стегнат и ще победим. Чета, на всички футболисти и от двата отбора треньорите са им говорили, обяснили са им какво значи този мач за феновете. Мисля, че са го разбрали и ще излязат много навити. А ние все пак продължаваме да сме по-класни от Левски. Очаквам най-накрая да ги победим през тази година, време е. Ще е трудно, но смятам, че този път ще спечелим. И с един гол да е, за нас да е. Важна е победата".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Емил Велев обясни защо Левски ще бие ЦСКА и заяви: Тези грачещи фенове на "Армията" дори не могат да четат!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички