Фен на Левски с изумително обяснение на расизма им към Курьор


Фен на Левски с изумително обяснение на расизма им към Курьор
Снимка: Оф. сайт на Черно море

1665 0

Крилото на Черно море Матиас Курьор разказа любопитна случка от мач с Левски. Той сподели, че е станал жертва на расизъм от страна на "сините" фенове, които обаче са обяснили проявата си по крайно интересен начин. Националът на Мартиника призна, че в ежедневието по-често става жертва на расизъм, отколкото по време на мачове.

"В България понякога съм бил обект на обиди. Спомням си мач срещу Левски, където бях жертва на маймунски викове. Бях отвратен. В края на мача фен на софиянци дойде при мен. Разказах му за гнева си от подобно поведение. Той отговори: "Да, но как иначе да го направим, та да те разконцентрираме?". Изпитвах расизъм повече в ежедневието, отколкото на стадионите", коментира Курьор, цитиран от "Le Parisien".

"Станах жертва на расизъм в Испания. Преди няколко години там ми бе забранено да вляза в ресторант под предлог, че е трябвало да имам резервация. Но други хора, пристигнали по същото време като мен, бяха допуснати. Не мога да докажа, че е заради цвета на кожата ми, но аз бях единственият, който не бе допуснат в заведението", допълни футболистът. А защо той не би играл в Левски и обича да им вкарва вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички