Емил Велев: В Левски си уважаваме легендите, случилото се на "Народна армия" беше постановка


Емил Велев: В Левски си уважаваме легендите, случилото се на "Народна армия" беше постановка
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1553 0

Бившият футболист и треньор на Левски - Емил Велев, даде интервю пред "Gong", в което коментира победата на "сините" срещу ЦСКА от 11-ия кръг на Първа лига и разликите между отношенията към ветераните в двата клуба:

"Аз бях предвидил победа за Левски, виждах как се движат и двата отбора. Похвално е това, че имаше доста голяма посещаемост, особено феновете на Левски. Знаем в последно време, то се и вижда по финансовите отчети, че толкова приходи са събрани за Левски - за мъжкия отбор, за школата", започна той и след се върна назад във времето:

"Аз си спомням и в далечното минало, когато нямаше седалки, а имаше пейки - на стадиона имаше около 60-70 хиляди зрители, което е нещо уникално. Надявам се това нещо да продължи и в следващите мачове, месеци и години и публиката с огромно желание да ходи на мачовете. Естествено, те искат да виждат спектакъл, хубава игра, атакуващ футбол, както стана онзи ден. Наистина Левски в този мач бяха много по-добрият отбор от ЦСКА. Имаха по-голямо желание за победа и заслужено я постигнаха".

Кокала изрази мнение, че случилото се на мача ЦСКА - ЦСКА 1948 е било постановка, а легендите на клуба не заслужават такова отношение: "Да, наистина в Левски си уважаваме легендите и ветераните, както се казва. Според мен в случая там на "Народна армия" имаше постановка, това не беше случайно. Така ми се видя на мен. Защото всички познават тези хора, по които плюеха и псуваха. Всички познават и Стойчо Младенов, Любо Пенев, Ради Здравков, по-старите футболисти. Това, че са намерили да работят в другото ЦСКА и някой сметна, че е неправилно и неморално…".

"Но пак казвам, че според мен беше постановка. Не идва отвътре това нещо. Ако питате всеки един фен поотделно дали познава еди-кой си и как ще реагира, ако го види в друг отбор, то надали ще ги псуват и така ще се отнасят към тях. Все пак това са хора, които са играли толкова много мачове за ЦСКА, спечелили са купи, титли. Да не говорим в далечното минало как побеждаваха Ливърпул, Нотингам, Байерн Мюнхен. Това просто няма как да се забрави. Според мен всичко беше нарочно и някой ги е накарал да го направят", смята 60-годишният Велев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш треньор на ЦСКА упрекна Саша Илич за тактиката срещу Левски: В началото обеща да играе офанзивно, но...

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички