Синът на Гунди: Винаги съм опитвал да седя в неговите обувки, да правя това, което би одобрил


Синът на Гунди: Винаги съм опитвал да седя в неговите обувки, да правя това, което би одобрил
Снимка: sinyabulgaria.org

4266 0

Единственият наследник на легендата Георги Аспарухов-Гунди - Андрей, сподели много лични неща, свързани с баща му, в деня, в който се навършват 80 години от рождението на големия футболист. Андрей заяви, че винаги се е опитвал да "седи в неговите обувки" и че чувства трагично загиналия си баща толкова жив, колкото и преди 52 години.

"Винаги съм си го чувствал като родител. Един човек, едно дете трябва да има родител до себе си, за да го напътства в живота. Да му показва лошите, добрите неща. Аз, за съжаление, този период съм го изпуснал, но винаги съм се опитвал да ползвам името му, за да седя в неговите обувки. Да се опитам да правя това, което той би одобрил. Изпитвам изключителен респект към него и уважение", сподели той пред bTV.

"Мисля, че той си е заслужил на 100% всичко, което се говори за него. И легендарния статут, който има. Явно е бил един изключително скромен и добър човек. Като добавим към това и изключителния му спортен талант – и нещата стават ясни. Има хора, които имат страхотен талант, но няма да останат в историята – както той е останал. Той 50 и повече години след неговата гибел е толкова жив, колкото е бил и тогава!", каза още Аспарухов.

Андрей е бил на 6 години, когато Гунди е загинал. Той признава, че най-важното за него е баща му да бъде в сърцата на хората.

"Много често не пазех, а обличах екипите му, като бях малък. Разхождах се с тях с голяма гордост. Дори когато бях в детските отбори, играех с едни от неговите обувки. Това беше изключително усещане. Сега тези неща са в музея, където трябва и да бъдат", допълва наследникът на легендата. А ето кои са били най-близките хора в Левски за Гунди (съпругата му разказа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички