Стефан Аладжов: Гунди беше велик футболист и изключителен човек! Той изкарваше премиите на всички


Стефан Аладжов: Гунди беше велик футболист и изключителен човек! Той изкарваше премиите на всички
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2106 0

„Синята“ общност чества днес 80 години от рождението на най-голямата легенда на Левски Георги Аспарухов – Гунди. Стефан Аладжов, който е бивш съотборник с великия футболист, си спомни с умиление за него. Той описа Гунди като велик футболист и изключителен човек.

ЗА ВЕЛИКИЯ ФУТБОЛИСТ И ГОЛЕМИЯ ЧОВЕК – ГЕОРГИ АСПАРУХОВ

Гунди беше велик футболист, най-големият в България. Като човек беше също изключителен. Аз съм го изпитал сам това 1967 година, когато бях картотекиран в Левски. Окуражи ме, насърчи ме, което впоследствие си оказа въздействие, за да играя дълго време в Левски. Всичко добро може за него да се каже. Отиде си твърде млад, можеше да даде още и за Левски, и за националния отбор“, заяви Аладжов. 

„Най-яркият спомен – те играеха за Купата на съветската армия, качиха ни в рейса, на стадиона отидох и ги гледах с отворена уста. Просто дойде той специално при мене, не съм го очаквал. Не съм и предполагал в най-съкровените си мечти, че някога ще играя в този отбор и то най-вече с Гунди. Случиха се нещата. Четири години бях в един велик отбор на Левски“, спомни си още знаковият за историята на Левски защитник. 

Съветът беше, че ме окуражи. Бях седнал на кондукторската седалка. Каза ми: „Какво си се стреснал, не се притеснявай, влизаш, играеш, от тебе си зависи“. Във футбола няма подпиране да излезеш пред 40 000-60 000 души. Да те подпират, е трудна работа“, продължи той.

ГУНДИ ИЗКАРВАЛ ПРЕМИИТЕ НА ВСИЧКИ

Много преди времето си беше Гунди. В националния отбор имаше Чико Дерменджиев, от други отбори много го тачеха Гунди. Той им заработваше премиите. Всички го обичаха. Когато си отиде, цяла България потъна в скръб“, сподели Аладжов..

Не съм в кухнята да знам какво говорят що за футболист е бил. Трябва да им се споменава от време на време на юношите. Не само за Гунди. Тука са минали много големи футболисти. Поколения може би. Излязат ли на терена младите да се раздават. Ако могат да надскачат себе си. Ако мога, по-добри и от Гунди да станат, което е трудничко. Който обича футбола, трябва да се старае да се доказва на терена“, каза още големият бивш защитник на „сините“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Наско Сираков с прочувствен призив до феновете на Левски по повод юбилея на Гунди

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички