Червена лампа: Левски може да изгуби без пари Уелтън и още 4-ма титуляри от мача с Айнтрахт - още догодина


Червена лампа: Левски може да изгуби без пари Уелтън и още 4-ма титуляри от мача с Айнтрахт - още догодина
Снимка: Levski.bg

26365 0

Левски е близо до нещо невиждано от над 10 години за отбора - попадане в груповата фаза на европейски клубен турнир. Дори обаче и "сините" да не съумеят да го сторят, предвид калибъра на съперника в плейофа - Айнтрахт Франкфурт, феновете далеч няма да бъдат сърдити на своите любимци.

Те показват голямо израстване в последните седмици, а първоначалният скептицизъм към старши треньора Николай Костив сякаш се изпари. Така изгледите за един силен и добър сезон, било то и без футбол в Европа в следващите месеци, са обнадеждаващи за клуба.

Един от постоянно изтъкваните фактори е и средната възраст на този състав. От ръководството обаче трябва да вземат необходимите мерки за това тези млади състезатели или да останат да се развиват в тима, или да им се вземат наистина добри пари.

И двете са поставени под сериозна въпросителна, ако договорите на дадени футболисти скоро приключват. А именно такъв е случаят с цели петима от титулярите за "сините" срещу Айнтрахт Франкфурт в първия сблъсък (1:1).

Общо осем са футболистите, чиито договори с клуба изтичат догодина. В това число е и голямата звезда на този състав - Уелтън. Трябва все пак да отбележим, че неговият контракт изтича най-късно от всички тези осем - в края на годината - 31-ви декември.

Футболистите на Левски, чиито договори изтичат догодина

Договорките с останалите седем са до лятото, а от тях титуляри срещу германския отбор бяха Цунами, Жереми Петрис, Асен Чандъров и Кристиан Димитров. Договорите и на Билал Бари, Келин ван дер Каап и Николай Михайлов също изтичат. От всички споменати сякаш единствено Николай Михайлов изглежда като по-сигурен напускащ.

Доста повече време за реакция има в случаите на Хосе Кордоба, Андриан Краев, Пламен Андреев, Рикардиньо, Илиян Стефанов, Марин Петков, Роналдо, Асими Фадига и Джавад Ел Джемили - също важни играчи за клуба. Техните контракти са до лятото на 2025 година. Тогава изтичат и договорите на Асен Митков, Иван Андонов и Нейтън Олдър.

Най-дългосрочно подсигурени изглеждат десният краен защитник Патрик-Габриел Галчев, както и дефанзивният полузащитник Дарлан, който пристигна съвсем наскоро. Техните контракти са до лятото на 2026 година. Междувременно Костов планира и други нови трансфери в Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички