Дарлан сбъдва втора мечта в Левски, почитател е на Шави и обещава да не пуска топката


Дарлан сбъдва втора мечта в Левски, почитател е на Шави и обещава да не пуска топката
Снимка: Instagram

24960 0

Това лято Левски е пестелив откъм селекция, като взе само един нов играч, но се очаква съвсем скоро да представи втори такъв. Това ще бъде бразилецът Дарлан, който вече и според "Уикипедия", и според "Трансфермаркт" е футболист на "сините". Sportlive.bg Ви разказва какъв футболист пристига на "Герена".

Как започва кариерата му?

Дарлан започва да играе футзал в своя град Сао Борха. Забелязват го на турнира "Adidas Cup", където участва с тима от своя град. Скаут, изпратен на състезанието, го забелязва и го кани на проби в Гремио. Това се случва през 2011 г. След едноседмични проби 12-годишният футболист е одобрен и привлечен в бразилския гранд.

Дебютът му за мъжкия тим е срещу Сао Хосе на "Арена до Гремио". Дарлан споделя, че отборът му му е оказал голяма подкрепа, а също и публиката. "Сбъднах мечтата си да играя на "Арената". Публиката много ме подкрепяше. В моментите, когато бях с топката, усещах тази вибрация", разказва по-късно халфът. Гремио печели този мач с 3:0.

Левски е (началото на) втора сбъдната мечта за него

С трансфера си в Левски бразилецът сбъдва втората си футболна мечта, а именно да играе в Европа. Първата е да бъде част от Гремио и да печели титли с тима.

"Винаги съм мечтал да бъда в Гремио и винаги съм казвал, че искам да играя тук. Днес, благодарение на Бог, се чувствам реализиран, дебютирах като професионалист и успях да мина целия процес. Сбъднах една мечта. Все още имам много да постигна, мечтая да печеля титли с клуба, който ме създаде. И всеки спортист мечтае да постигне големи неща, да играе в Европа, в бразилския национален отбор, това са цели, които ще постигна с времето", казва той през 2019 година.

Дребосъкът

В отбора го наричат "Дребосък", защото е висок едва 1,71 м., със сантиметър повече от Лионел Меси и идола си Шави. Изобщо обаче това не го притеснява, макар да е чувал критики по свой адрес заради този факт.

"В момента в Гремио това не е пречка за игра. Чувал съм го много пъти, хора са казвали, че няма да играя заради ръста си и трябва да съм по-висок. Днес дори е нормално - най-добрият в света е с малък ръст. Но аз винаги съм се опитвал да играя моята игра. Тя не се нуждае от висок ръст, тя е топка в краката. Разбира се, момчетата се шегуват, питат ме "Какво става, Дребосък?", признава Мендес.

Какви са позицията и футболните му умения?

"Аз съм втори дефанзивен полузащитник, наистина обичам да търся качествена игра, да подавам топката към десетимата, момчетата отпред, да изпълнявам качествено движенията и да достигам до гола. Чувствам се добре да играя на свобода, близо до десетката. Но, както смята професорът (треньорът му Ренато Порталупи), във всяка част на терена трябва да се възползваме от възможностите и да покажем най-добрите си игри. Моята същност е притежанието на топката, игра с топката в краката му", описва се 25-годишният футболист.

Кой повлия на развитието му?

Някои от фигурите, минали през Гремио, са повлияли на играта и футболното мислене на Дарлан. Сред тях са Майкон, Артур. "Опитвам се да взема по малко от всеки, но се фокусирам върху своя профил, върху своята същност, и се опитвам да го приложа на практика. В международния футбол много следях Шави, той беше играч, чийто футбол винаги съм харесвал, защото беше различен. Той е ориентир за мен", казва бразилецът.

През миналата година Дарлан е изпратен под наем в Жувентуд и Шапекоензе. След като се връща и не е продаден, по настояване на Порталупи, изиграва само 3 мача за Гремио. Конкуренцията на поста му е станала голяма, а и клубът иска да си освободи средства за заплати за новите играчи. Затова Гремио се съгласи да пусне халфа в Левски без пари, само с бъдещ процент от парите при негов следващ трансфер.

Страстта му извън футбола

Любопитна подробност за Дарлан е, че е страстен ездач. Язи от малък и се отдава на тази си страст, когато е в почивка. Дядо му винаги е отглеждал коне, заради което той е израснал около благородните животни.

"Това е обичай, който имам, много обичам да яздя в свободното си време. Много силна, много гаучо традиция. Винаги съм харесвал ездата, харесвам я и днес", споделя той и разкрива, че има общо между хобито му и футбола.

"На коня трябва да сте балансирани. Ако загубите равновесие, падате. Във футбола също. Винаги трябва да си концентриран, да знаеш какво искаш да пожънеш, какво искаш да направиш", смята той.

Личният живот

Дарлан има красива приятелка, която се казва Каролина. Двамата вече са станали родители на момче, родено преди 11 месеца. Тук можете да научите повече за новия в ЦСКА Браян Кордоба. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички