"Будната кома": Какъв е общият дълг на Левски към момента?


"Будната кома": Какъв е общият дълг на Левски към момента?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5051 0

Левски се стабилизира относно разходите си сезон за сезон и в игрови план, но като воденичен камък на врата им продължават да висят дълговете, натрупани от предишни ръководства(в най-голямата си част). Неслучайно треньорът Станимир Стоилов не спира да повтаря, че "сините" са в "будна кома".

Обществеността уж е наясно със задълженията на столичния гранд, но цифрите, които извади вестник "24 часа" в днешния си брой все пак успяха да стреснат феновете.

Според изданието дългът към последния собственик преди Наско Сираков - Васил Божков, е близо 8,5 милиона евро или около 16 600 000 лева. Фирма на бизнесмена е изкупила задълженията на клуба, свързани с изграждането на централната трибуна на стадион "Георги Аспарухов".

Дълговете към НАП, които също са стряскащи, пък се оценяват от "24 часа" на 20 милиона лева. Не е ясно дали в момента се водят преговори с НАП, но заради това задължение опасността данъчните да обявят Левски във фалит е все още реална. Това прави дългът на Левски към днешна дата около 36 600 000 лева.

Кандидат-инвеститорът "Юнайтед Груп" вече даде да се разбере, че от опрощаването на дълга към Божков от него самия зависи дали ще вземат клуба. А ето какъв може да е план "Б" за Левски, ако "Юнайтед Груп" реши да не издържа "сините". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички