След силния старт на сезона: Талант на Левски с едва 18 минути за месец


След силния старт на сезона: Талант на Левски с едва 18 минути за месец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

9370 0

Левски записа второ поредно разочарование в столично дерби, след като в неделя вечер не успя да спечели срещу Септември на стадион "Васил Левски". Станимир Стоилов опря дори до промяна в тактическата си постройка в търсене на повече активност в атака, но това така и не се получи след скучно 0:0 в столицата.

Впечатление обаче направи и друго - оставянето на Патрик-Габриел Галчев на пейката, въпреки че и Цунами не бе предпочетен за титуляр от Стоилов. Българският защитник отново не получи шанс за изява, което ярко контрастира с изобилието от минути, което бе на негово разположение до преди малко повече от месец.

Поливалентният играч е с 19 минути игра в последния месец

Галчев, който може да се подвизава на няколко позиции, има едва 19 минути на терена от средата на септември насам, появявайки се за 18 минути срещу Славия и за 1 срещу Берое. В последните 5 официални мача на "сините" 21-годишният флангови състезател остана неизползвана резерва в 3 от тях.

Последният двубой на Галчев като титуляр беше срещу Локомотив (София), когато отбеляза красив гол, но отборът му загуби с 2:3. Оттогава насам обаче минутите за него са "кът".

Стартът на сезона за Галчев бе феноменален

Контузията на Цунами през лятото беше лоша новина, но Патрик-Габриел Галчев направи страхотно впечатление с изявите си като ляв външен защитник. Той бе сред най-добрите играчи на Стоилов в битката с ПАОК в Лига на конференциите, където игра като ляв халф-бек, а в голяма част от другите мачове на "сините" се подвизаваше по десния фланг на защитата (преди да бъде привлечен Жереми Петри).

Сега, когато титулярният десен бек на Левски не е на разположение, Галчев не е избор №1. Пред него в мача със Септември беше предпочетен Абдулахи Шеху, който наскоро се озова на "Герена", а в мача срещу Септември влезе през второто полувреме на мястото на Илиян Стефанов.

Левски с второ сериозно разочарование в столицата само за седмица

След като бяха на "гребена на вълната" след дербито с ЦСКА, в Левски ситуацията се промени коренно. Двата трудни успеха над Ботев (Пловдив) и Берое бяха последвани от слабо представяне и поражение от Славия и безлични 90 минути срещу Септември.

На фона на тези игри Станимир Стоилов определено не е доволен - той подчерта, че в последния мач за победа е липсвало "от всичко по-малко" и все пак отличи подобрение в някои компоненти на играта спрямо поражението от Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички