Бившият треньор на Левски Стойчо Стоев: Спортът и политиката не трябва да влизат в един коловоз


Бившият треньор на Левски Стойчо Стоев: Спортът и политиката не трябва да влизат в един коловоз
Снимка: БГНЕС

1271 0

Бившият треньор на Левски Стойчо Стоев даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за случващото се в "сините" редици. В началото той бе запитан как ще изглежда тимът на Станимир Стоилов през пролетния дял от Първа лига:

"Може да разсъждаваме върху всякакви вероятности. Нормално е, когато Левски е завършил на шесто място след есенния полусезон, да иска да се представя много по-добре и да се класира за евротурнирите, след като отпадна и от турнира за Купата на България. Тази шеста позиция е незадоволителна за "сините" и ще се опитат през пролетта да се представят много по-добре, защото публиката го заслужава. Феновете не спряха да ги подкрепят морално и финансово", заяви Стоев.

На въпрос за очакванията си към новите попълнения (Рикардиньо, Кристиан Димитров и Асен Чандъров) той отговори:

"Върху Рикардиньо нямаме все още преки и задълбочени наблюдения. За неговото представяне ще съдим от официалните мачове. Кристиан Димитров през последните години игра в чужбина и също ни липсваше повече информация за неговото представяне, но го познаваме от престоя му в Ботев Пловдив и може да кажем, че притежава голям потенциал. За Асен Чандъров дано вторият му престой на "Герена" да е по-удачен от първия. Видяхме, че халфът и нападателят вече вкараха първите си попадения, което е добър атестат. Ще видим, щом "сините" са преценили, че тези трима футболисти ще им свършат работа, дано да се окажат прави".

Стойчо Стоев, който бе начело на Левски между 2014 и 2016 година, коментира и нашумялата тема с отменените контроли срещу руските отбори: "За мен не трябва да се намесва политиката със спорта. В Левски са преценили да не се внася допълнително напрежение и са взели това решение. Според мен и руските отбори не се намират в най-доброто си състояние, след като ги изключиха от международните турнири. Ситуацията не е добра, но личното ми мнение е, че спортът и политиката не трябва да влизат в един коловоз. Това са две различни понятия. Постоянно гледаме по телевизията, че спортът обединява и призовава за мир между хората. От тази гледна точка трябва да се вгледаме, но ръководителите си преценяват", констатира той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Димитър Димитров-Херо: Много от срещите ЦСКА ги спечели с доза късмет, Левски ще бъде много по-добър през втория полусезон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички