Феновете на Пирин взеха пример от тези на Левски и скочиха срещу контрола


Феновете на Пирин взеха пример от тези на Левски и скочиха срещу контрола
Снимка: БГНЕС

1905 0

Част от организираните привърженици на Пирин Благоевград излязоха с официална позиция до ръководството на клуба. Тя се отнася до евентуална приятелска среща между "орлетата" и северономакедонския ФК Скопие.

Запалянковците споделиха пред футболната общественост, че според тях контролата трябва да бъде анулирана "в знак на солидарност към българите в РСМ".

Припомняме ви, че през последните седмици се появиха информации, че от Левски отмениха проверките си с руски отбори заради натиск от страна на феновете, които са солидарни към украинския народ след началото на руските военни действия. 

"Уважаемо ръководство,

За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК Скопие с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на Запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. За това ние феновете да Пирин заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават.

Да живее България и само Пирин!", написаха от "Пирин Ултрас".

Ето официалното обяснение на Левски за отменените контроли!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички