Левски с нова победа срещу Рига, Рикардиньо отново наказа латвийците


Левски с нова победа срещу Рига, Рикардиньо отново наказа латвийците
Снимка: Levski.bg

4538 0

Левски постигна втори успех срещу ФК Рига по време на зимната си подготовка в Дубай. На 22 януари тимът на Станимир Стоилов победи вицешампиона на Латвия с 3:2 с два гола на Рикардиньо, а днес бразилецът отново се отчете с две попадения, но този път "сините" не пуснаха гол и мачът завърши 2:0.

26-кратните шампиони на България бяха по-добрият отбор на терена и заслужено спечелиха контролата. Рикардиньо се разписа с две добавки след отразени шутове на Илиян Стефанов и Филип Кръстев и показа, че има добър усет за позициониране.

Любопитно е да се отбележи, че двубоят се игра при лоши метеорологични условия - през първото полувреме духаше силен вятър, а през втората част заваля проливен дъжд. "Сините" пък можеха да се поздравят и с по-изразителна победа, но вратарят на Рига Матревич се отличи с няколко решителни намеси.

*За Левски остана само още една контрола в ОАЕ - срещу Джохор (Малайзия). Проверката е насрочена за 28 януари от 16:00 часа (българско време).

Ето как се разви мачът Левски 2:0 Рига:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с грешка на Патрик-Габриел Галчев по десния фланг, която позволи на Рига да организира бърза атака, а завършващият удар на Рамирес премина на около два-три метра встрани от вратата на Михайлов. В 5-ата минута Галчев пусна чудесен извеждащ пас от дълбочина към Илиян Стефанов, но стражът на Рига излезе и пресече подаването. В 10-ата Уелтън нахлу от лявото крило и отправи точен удар по земя от границата на наказателното поле, но той бе прекалено слаб, за да затрудни Матревич.

В 15-ата минута нарушенията на Асен Чандъров в центъра на терена се натрупаха и съдията му извади жълт картон. Постепенно латвийците изравниха играта и интересните моменти намаляха значително. Двадесет минути след първия съдийски сигнал Илиян Стефанов открадна една топка в средата и се понесе напред, но се забави с подаването към Уелтън и бразилецът успя само да шутира от малък ъгъл - право в ръцете на Матревич.

В 36-ата минута се стигна до сериозно разбъркване пред вратата на Рига, а в крайна сметка Рикардиньо успя да шутира, но Матревич изби в ъглов удар. От него не последва нищо по-интересно. 

ГОЛ - В 38-ата Илиян Стефанов бе изведен на стрелкова позиция, а вратарят на латвийците спаси с една ръка удара му по диагонал, но нямаше какво да направи при добавката на Рикардиньо - 1:0 за Левски! Това бе третото неофициално попадение на новия бразилец на Станимир Стоилов, след като се разписа на два пъти в предния мач срещу Рига.

В 44-ата минута Роналдо навлезе в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас към Уелтън, а той се отчете с голям пропуск, след като реши да заложи на технично изпълнение, вместо да шутира силно. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на вторите 45 минути заваля силен дъжд над тренировъчната база в Дубай - рядко срещана гледка по тези географски ширини. Станимир Стоилов пък бе извършил само една смяна на почивката - Пламен Андреев замени Николай Михайлов.

ГОЛ - В 58-ата минута Левски получи пряк свободен удар на около 26-7 метра от вратата на Рига. С изпълнението му се нагърби Филип Кръстев и стреля във вратарския ъгъл - Матревич изпусна хлъзгавата топка, а върху нея налетя Рикардиньо и отново се разписа чрез добавка - 2:0 за Левски!

След малко повече от час игра Стоилов предприе няколко смени - Марин Петков, Ивелин Попов и Андриан Краев се появиха на местата на Роналдо, Илиян Стефанов и Асен Чандъров. В 63-ата Филип Кръстев шутира технично от дистанция, а стражът на Рига плонжира, за да избие с една ръка в корнер. 

В 69-ата минута Рикардиньо почти се откъсна сам срещу вратаря, възползвайки се от извеждащо подаване, но бе фаулиран. В официален мач това най-вероятно щеше да бъде червен картон, но в този случай "сините" получиха само пряк свободен удар. В 78-ата Кендиш опита техничен изстрел от разстояние, който остави Пламен Андреев на едно място, но топката премина малко встрани от левия страничен стълб.

В 83-ата минута Асен Митков и Антоан Стоянов се появиха на местата на Рикардиньо и Уелтън. Малко след това Пламен Андреев се отчете с добро спасяване на коварен удар от малък ъгъл. В заключителните секунди на проверката Левски организира бърза контраатака, при която Антоан Стоянов нанесе завършващия изстрел, но Матревич се отличи с поредно спасяване. 

Левски - Рига по ТВ: Къде да гледаме контролата на "сините"?

Стартов състав на Левски: 

13. Николай Михайлов, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 20. Асен Чандъров, 30. Филип Кръстев, 14. Илиян Стефанов, 18. Роналдо, 17. Уелтън, 9. Рикардиньо

Състав на Рига:

1. Матревич, 8. Нгом, 34. Черномордис, 3. Музинга, 27. Бабец, 33. Карамоко, 32. Аурелио, 26. Кендиш, 11. Нианг, 11. Соисало, 28. Рамирес

*Резервите на Левски: 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 8. Андриан Краев, 10. Ивелин Попов, 16. Преслав Бачев, 27. Асен Митков, 38. Александър Божилов, 39. Дейвид Михалев, 50. Кристиан Димитров, 71. Антоан Стоянов, 88. Марин Петков, 99. Иван Андонов

ПРЕДИ МАЧА

До момента "сините" записаха две победи и една загуба - 2:1 срещу Ал Насър (12 януари), 2:3 срещу Ал Кувейт (17 януари) и 3:2 срещу Рига (22 януари).

Латвийците пък, освен поражението от Левски, направиха и 4:4 с Ботев Пловдив на 21 януари. На 28 януари "сините" ще изиграят последната си контрола в Дубай - срещу Джохор (Малайзия).

Относно контузените при "сините" Станимир Стоилов заяви след последната проверка, че не е ясно колко са сериозни травмите. "Тримата контузени (Кристиан Димитров, Жереми Петрис и Келиан ван дер Каап) все още не могат да вземат участие. За съжаление, някои от тях може да се проточи по-дълго, но все още не сме изчистили окончателна диагноза".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички