Бивш треньор на Левски: "Сините" са по-добри, когато са аутсайдери. ЦСКА има шанс за титла, но е малко вероятно


Бивш треньор на Левски: "Сините" са по-добри, когато са аутсайдери. ЦСКА има шанс за титла, но е малко вероятно
Снимка: Levski.bg

2609 0

Бившият треньор на Левски - Стефан Грозданов, даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за представянето на "сините" през есента на 2022 година, за ситуацията в Първа лига и за шансовете на ЦСКА да свали Лудогорец от шампионския връх.

На въпрос дали е разочарован от тима на Станимир Стоилов, той отговори по следния начин, припомняйки мачовете с ПАОК:

"Чак да разочарова, не. Говорихме с вас преди мачовете с ПАОК за Лигата на конференциите, че гръцкият тим не е това, което очакваха всички - някакъв свръхотбор. Прогнозите ми се сбъднаха и сега тимът ще бъде и е в сянката на грандовете Панатинайкос, АЕК и Олимпиакос. Има голям спад и ПАОК не беше мерило за Левски", изрази мнението си Грозданов и допълни:

""Сините" се представят много по-добре, когато са поставени като аутсайдер. Точно в мачовете, в които излезе в ролята на фаворит срещу софийските отбори и другите тимове, като че ли се стреснаха. Но тук трябва да отворим една скоба и да кажем, че Левски играе много добър и правилен футбол. Развива се силно в игрово отношение. А защо странно за мен са на 14 точки зад ЦСКА, може би Станимир Стоилов и цялото ръководство, които са опитни хора, ще направят точна преценка. В това съм убеден. "Сините" изпуснаха много точки, но в игрово отношение отборът не стои лошо на терена. Дори много добре играе един модерен футбол", категоричен бе 76-годишният бивш защитник.

Последва въпрос какво не достигна на Левски за победа в поне един от двата декемврийски сблъсъка с Лудогорец: "Във втория бяха близо до продължения, но Хосе Кордоба пропусна да изравни от бялата точка. Не знам защо не успя. Трябва да се спомене, че Левски не намери човек, който да изпълнява дузпите. Малко са като английския национален отбор - стигне ли се до 11-метрови наказателни удари, вечно губи (смее се). Толкова много футболисти се изредиха, пропуснаха по една дузпа и след това лесно бяха зачеркнати. Може би, ако изстрелът на Хосе Кордоба от бялата точка в Разград бе попаднал в целта, нещата по друг начин щяха да се развият. Това е проблем, който трябва да го разрешат, защото наказателните удари играят много голяма роля и понякога само от тях се печелят мачове. Видяхме и на Световното първенство. Но пак ще се повторя, Левски играе много добре и сегашното място в класирането не отговаря на представянето. Но за съжаление се броят точките".

Стефан Грозданов бе попитан и къде трябва да се подсили Левски през зимата, а отговорът му не бе изненадващ:

"За мен проблемът е, че трябва да се намери футболист, който да оползотворява всичките възможности, които се откриват в нападение. Постоянно си повтаряме, че "сините" стоят добре на терена и създават положения, но липсва играч, който да реализира. Може би в намирането му трябва да се насочат всички усилия. Станимир Стоилов много добре знае това и няма смисъл да натъртваме постоянно. Левски открай време, от времето, когато аз бях дете, до преди няколко години, винаги е имал централни нападатели, които са били качествени, а други бяха и огромни таланти. Реализираха почти всички създадени възможности на отбора. Сега това не се вижда, топките профучават в наказателното поле и няма кой да вкара".

"Дано бразилецът е това, което "сините" търсят. Дори още един трябва да бъде привлечен, защото Билал Бари, който получи много похвали, не е типичният голмайстор. Той е по-раздвиженият в атаката. Струва ми се, че ще се вземат мерки и Левски ще изглежда по различен начин през пролетта. Говоря не по-добре в игрови план, а в печеленето на точки. Отборът ще се вдигне, защото мястото му в класирането не е там с това представяне", отговори Грозданов на въпрос дали новото попълнение Рикардиньо ще се окаже така търсеният централен нападател.

За финал той каза как му се вижда Първа лига до момента и дали ЦСКА има шанс да спечели титлата в края на сезона: "Смятам, че е малко по-интересно от другите години. Причината е, че всички бяхме свикнали да наблюдаваме Лудогорец като незаобиколим фактор. Сега се видя, че има отбор, който е в стартова позиция да го измести. Поне това показва таблицата".

"Не ми се вижда много голям този шанс, защото Лудогорец бе насочил вниманието си към европейските мачове. Като че ли в дадени двубои от първенството подценяваше случващото се. Сега пак им предстоят такива срещи с Андерлехт, но ще е по-различно. Задачата пред тях бе да се влезе в групите на Шампионската лига, не успяха, но го направиха в тези на Лига Европа, за да има и добри финансови постъпления. През пролетта ще бъде интересно как ще бъдат сформирани отборите, какви футболисти ще привлекат и как ще стартират. Подготовката на ЦСКА постоянно е критикувана, че не е това, което трябва, връщат се с контузени и като че ли имаше нещо, което им пречеше в този период. Сега да видим каква работа ще свършат, как ще се подсилят и, разбира се, че има някакъв шанс ЦСКА да вземе титлата. С равни позиции са с Лудогорец и да спечелят мачовете си срещу разградчани е напълно възможно да се случи. Но за мен е малко вероятно", обясни Стефан Грозданов, който в треньорската си кариера е бил начело и на Бдин, Хебър, Септември София, Спартак Варна, Локомотив София, Пирин и Монтана.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Анатоли Нанков: Атмосферата в ЦСКА под наше ръководство беше чудесна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички